Welke laadpaal past bij u?

Kom erachter welke laadpaal het beste bij uw unieke situatie past!

Welke laadpaal past bij mij?

Een laadpaal voor thuis?

Perfecte keuze! Want jouw elektrische auto wil je ook thuis kunnen opladen. Aan je éigen laadpaal. Dan heb je namelijk áltijd een plek om te laden.

 • Installatie vanaf €339,- Incl. BTW
 • Lager stroomtarief dan met een openbare laadpaal
 • Goede keuze voor het milieu

De beste laadpalen voor thuis

Onze laadpalen →
Meest gekozen Wallbox Pulsar PLUS
 • Geschikt voor alle elektrische en hybride auto's
 • Geeft voorrang aan zonnestroom
 • Online inzicht in je laadgeschiedenis
 • Planbare oplaadsessies
Wallbox Commander 2
 • Geschikt voor alle elektrische en hybride auto's
 • Tot 22kW laadvermogen
 • Ook met eigen zonnestroom
 • Supersnelle processor
Wallbox Copper SB
 • Geschikt voor alle elektrische en hybride auto's
 • Instelbaar laadvermogen tot 22 kW
 • Ideaal voor zakelijk gebruik
 • Standaard uitvoering: Socketmodel

We laten je niet wachten

Next day montage

Vandaag besteld, morgen geïnstalleerd!

053 - 475 35 00

Elektrische auto thuis opladen

Welke laadpaal is geschikt voor mijn elektrische auto? Wat is het verschil tussen 1-fase laden en 3-fase laden? Hoe weet ik wat voor aansluiting ik thuis heb? Als je op zoek gaat naar een laadpaal voor thuis, komt er veel op je af. Niet bij Laadpaal Today. Natuurlijk, je kunt zelf alvast (de verschillen tussen) onze laadpaal merken onderzoeken. Maar persoonlijk advies is onze eerste stap. Altijd. En ja, dat is advies is gratis. Want als jij je elektrische auto thuis wilt opladen, willen wij niets liever dan dat je dat met het juiste oplaadpunt doet. Daar hebben wij de technische kennis voor in huis, zodat jij alleen maar een keuze hoeft te maken.

Eigen laadpunt aan huis

Wij regelen alles voor je - van het eerste advies tot de installatie. En al direct na onze installatie van jouw eigen laadpaal bespaar je op kosten. Voor jouw eigen laadpunt betaal je namelijk het standaardtarief van de energieleverancier. Dat tarief is lager dan het tarief bij een publiek laadstation. Afhankelijk van de locatie betaal je daar al snel twee tot zelfs vier keer meer dan wanneer je jouw elektrische auto thuis aan je eigen laadpaal aansluit. Zonde van het geld, niet? Nóg een reden dus om vandaag nog advies in te winnen. Samen kiezen we het ideale verlengstuk van jouw auto: een laadpaal die fraai bij jou op de oprit staat of aan de muur hangt.

Sommige automerken waar onze laadpalen compatibel mee zijn

Ontvang een offerte →

Wat kost het installeren van mijn laadpaal?

Wanneer je meterkast optimaal is ingericht voor een laadpaal, installeren wij al vanaf €339,- incl. btw. Daarbij is het volgende inbegrepen:

Een 1-fasemeterkast - vaak 1 x 35 ampère - is geschikt voor:

 • Voorrijkosten;
 • Monteren en plaatsen paal;
 • Tot 1 m² graafwerk (bestratingswerk uitgesloten)

In veel gevallen moet de meterkast worden omgebouwd en een aardlekautomaat worden geïnstalleerd. In deze gevallen kost een laadpaal installatie thuis gemiddeld €575,-.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?

In principe is elke meterkast geschikt voor een laadstation. Er is wel een verschil tussen 1-faseladen en 3-faseladen.

Wanneer is een 1-fasemeterkast geschikt?

Een 1-fasemeterkast - vaak 1 x 35 ampère - is geschikt voor:

 • Een plug-in hybride auto die 3,7 kW oplaadt (16 ampère).
 • Een plug-in hybride auto die op 1 fase 6,6 kW (29 ampère) of 7,4 kW (32 ampère) op kan laden. Hierbij heb je wel Dynamic Load Balancing nodig, omdat je nog maar 6 of zelfs maar 3 ampère overhoudt voor de rest van je woning.
 • Een volledig elektrische auto met een 1-faseboordlader.

Wil je sneller laden dan is het bij ons mogelijk om je meterkast om te laten bouwen naar een 3-fasemeterkast.

Een greep uit onze thuisprojecten:

Wallbox Pulsar Plus

Vagevuursweg in Haarle

 • 1 fase laadpaal
 • 7 meter laadkabel
 • Inclusief loadbalancing

Bekijk het project    →

Wallbox Pulsar Plus

Tusveld in Borne

 • 3 fase laadpaal
 • 5 meter laadkabel
 • Inclusief loadbalancing

Bekijk het project    →

Wallbox Pulsar Plus

Nijverdal

 • 1 fase laadpaal
 • 7 meter laadkabel
 • Inclusief loadbalancing

Bekijk het project    →

Wallbox Pulsar Plus

Vagevuursweg in Haarle

 • 1 fase laadpaal
 • 7 meter laadkabel
 • Inclusief loadbalancing

Bekijk het project    →

‘Ontevreden klant’ staat niet in ons woordenboek.

Kan ik subsidie krijgen bij een laadpaal thuis?

Koop of lease je als particulier een elektrische auto, dan kun je daar subsidie voor krijgen. En zelfs voor de aanschaf van jouw laadstation bij Laadpaal Today kun je financieel beloond worden.

Denk je erover om een elektrische auto te kopen of leasen? Weet dan dat je daar als particulier subsidie voor kunt krijgen. Het subsidiebedrag voor een nieuwe elektrische auto is in 2023 € 2.950,- en voor een tweedehands auto € 2.000,-. Zoals bij iedere subsidie zijn er natuurlijk wel wat voorwaarden aan verbonden. Deze vind je in de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Een paar van de voorwaarden sommen we alvast voor je op:

 • Je moet de aanvraag uiterlijk zestig dagen na aankoop of lease indienen.
 • Je krijgt alleen subsidie bij de aanschaf van een kleine of compacte middenklasse auto met een catalogusprijs (nieuwprijs) tussen de € 12.000,- en € 45.000,-. Op rvo.nl staat een lijst met auto's waarvoor je subsidie kunt krijgen.
 • Momenteel kan je geen subsidie krijgen voor een zakelijke laadpaal. Wel is het mogelijk om als ondernemer fiscale voordelen te krijgen voor bedrijfslaadpalen. Ondernemers kunnen gebruik maken van de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (de Vamil) of van de Milieu-investeringsaftrek (de MIA). Bij de MIA/Vamil kan jouw belastingvoordeel netto oplopen tot ruim 14% van het investeringsbedrag. Ontdek wat jouw fiscaal voordeel is met de rekenvoorbeelden op website van de RVO.

Hoe zit het met verrekenen van laadkosten met mijn werkgever?

Een aantal van onze laadpalen voor thuis hebben de mogelijkheid om het verbruik automatisch door te berekenen aan bijvoorbeeld je werkgever. De Wallbox Copper SB, de NewMotion Advanced en de Etrel Inch Pro hebben allen de mogelijkheid om je verbruik automatisch door te berekenen. Voor de zakelijke rijder die thuis laadt een ideale optie.

Laden via stroom van zonnepanelen

Niet alle laadpalen in ons assortiment gebruiken als eerst de zonnestroom die wordt opgewekt. Wil je graag eerst gebruik maken van de energie die je zonnepalen opwekken?

Alles inzichtelijk, op één plek .

Met een slimme laadpaal heb je alles in één overzicht.

 • Inzicht in verbruik van laadsessies
 • Voorbereid op slim stroom inkopen
 • Koppel laadpassen
 • Besturing op afstand
Gratis Adviesgesprek    →
Testimonials HTML

Wat klanten vertellen

Twan Nijland 10x First Choice Solar 345wp

"Vakkundig 10 panelen op mij dak gelegd, erg blij mee!"

Maryam Datoobar 20x First Choice Solar 375wp

"Sinds 2 weken heb ik 20 zonnepanelen en een laadpaal voor mijn elektrische auto. De medewerkers hebben zeer vakkundig werk verricht en waar ik ontzettend blijk mee was, was de goede nazorg.

Twentse Energie Groep is een absolute aanrader!

Bedankt heren!!!"

Harald Hendriks 20x First Choice Solar 345wp

"Sinds vorige week 20 panelen laten zetten door dit Twents top bedrijf. Ze doen wat ze zeggen en dat is uitstekende service en kwaliteit bieden! De monteurs willen echt het beste voor de klant en niks is ze te veel. Dus ook nog eens service op maat. Peter heeft me uitstekend geholpen bij mij wensen en hij stond altijd klaar als ik weer wat vragen had. Het installeren van de app duurde even maar er werd meteen naar oplossingen gezocht die er dan ook waren. We zouden dit bedrijf aan iedereen willen adviseren in de immense doolhof van zonnepaneel aanbieders. Prijs kwaliteit verhouding ook zeer goed. Nogmaals bedankt en ga door met waar jullie goed in zijn."

John Otten 6x First Choice Solar 375wp

"na een perfect gesprek met Peter Kuipers te hebben gehad hebben wij de panelen op 11-10-2021 geplaatst en aangesloten gekregen door 2 ervaren installateurs die met alle respect naar de klant toe hun werk hebben verricht zelfs de kleine oneffenheden werden opgelost door een derde persoon .onze mening is een perfect en echt Twents bedrijf die zonder poespas een duidelijke uitleg geven en het geheel goed geïnstalleerd en perfect werkend ter plaatse hebben achtergelaten m v g john en Gerda otten"

Herman Plas 8x First Choice Solar 375wp

"Goed advies vooraf, prettige en vakkundige medewerkers. Afspraken nagekomen en goed werk afgeleverd. Kan dit bedrijf voor 100% adviseren."

Frans & Ingrid 8x First Choice Solar 345wp

"Nadat we een aantal offertes hebben opgevraagd bij diverse bedrijven voor zonnepanelen (het zijn er 1800 in Nederland). Hebben we gekozen voor een Twents bedrijf. Een helder en duidelijk adviesgesprek van Peter Kuiper en de plaatsing van de acht panelen op ons platte dag ging vlot en heel netjes afgewerkt. Werkte meteen! En het was een prachtige zonnige dag. Heel netjes afgewerkt met zij- en achterschotjes voor de veiligheid. De software plaatsen van de SolaxCloud verliep iets lastiger maar na anderhalf uur heeft Peter het opgelost. Top en we raden dit betrouwbare bedrijf aan!"

Tonny Voogtsgeerd 12x First Choice Solar 345wp

"We zijn erg tevreden over de zonnepanelen. Er valt nog veel te verbeteren aan het kontakt via email en telefoon. Afspraken moet je meerdere keren achteraan. Steeds kontakt met ander, die niet weet wat de vorige beloofde. Niet goed versturen van formulieren, kortom, prima materiaal, maar de medewerkers op kantoor kunnen de communicatie fors verbeteren. Zou veel ergernis bij ons hebben voorkòmen."

Marco Strijks 16x First Choice Solar 375wp

"Prima partner in duurzame oplossingen. De kwaliteit ervaar je door de neutrale benadering en de jarenlange ervaring."

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig hoeft u de BTW niet meer zelf te betalen of voor te schieten! Dit betekent dat bij de aanschaf van zonnepanelen u direct geen btw betaald.

U wekt zelf duurzame energie op. Bijvoorbeeld via zonnepanelen of een windmolen. Een deel van deze energie verbruikt u zelf. De rest levert u terug aan het openbare net. Maar als de zon niet schijnt, of als het niet waait hebt u ook energie nodig. U verbruikt op dat moment meer dan dat u zelf opwekt. Deze energie levert uw terug aan uw energieleverancier.

Let op: s'avond bent u nog wel afhankelijk van energie leveranciers omdat zonnepanelen geen energie leveren. Dit kan verminderd worden door een batterij aan te schaffen. Neem gerust contact met ons op en dan gaan we samen overleggen wat het beste bij u past!Wat is dan Salderen?

Wanneer u meer opwekt dan u gebruikt kunt u het overschot salderen bij uw energieleverancier, in andere woorden u kunt extra geld ermee verdienen. Dit betekent dat u naast het besparen, zelfs extra kan verdienen met uw panelen.

Let wel op: de overheid is van plan om het salderen af te schalen en uiteindelijk geheel af te schaffen. Dit betekent dat het het meest voordelig is om zo snel mogelijk zonnepanelen aan te schaffen, zo kunt u nog genieten van de saldeer regeling!

De Twentse Energie Groep gebruikt een verschillende zonnepanelen. Het exacte type wil nog wel eens veranderen, dit komt doordat de zonnepanelen markt een ongekende groei in innovatie meemaakt. De zonnepanelen worden beter en goedkoper, zo was bijvoorbeeld een 250 wattpiek zonnepaneel 5 jaar geleden net zo groot als een 410 wattpiek paneel van vandaag.

Met deze snelle veranderingen moet je niet vast komen te zitten op 1 type paneel, maar is het belangrijk om mee te gaan met de tijd.

Een paar merken waar wij heel tevreden mee zijn en veel aanbieden zijn: First Choice Solar, München Solar, Trina Solar, DMEGC en Longi Solar.

Ook voor de omvormer geldt, alles is mogelijk! Heeft u graag een Enphase systeem of een SolarEdge omvormer dan kan dat!

Ons favoriete merk is SolaX Power. Deze omvormers zijn geruisloos, snel te installeren en erg stijlvol (althans dat vinden we zelf!). De SolaX Power omvormers kunnen zowel binnen als buiten staan.

Verder bieden wij ook: Enphase, SolarEdge, SMA en Solis aan.

In de meeste gevallen liggen de zonnepanelen er binnen 1 dag op! Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal zonnepanelen, maar bij de gemmidelde woning duurt het slechts 1 dag.

 Verlaag 
 uw 
 energierekening! 

Geen tijd voor een gesprek? Ontvang direct een offerte!

Waarom zonnepanelen?


 Lagere energierekening 

Met zonnepanelen wek je stroom op via je eigen dak. Zo bespaar je flink op je energierekening. Elke maand opnieuw! Vooral met de huidige prijssteiging van elektriciteit is het steeds meer aantrekkelijk!


 Hogere woningwaarde 

Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde van je woning. Hoe groener het energielabel, hoe gunstiger dit is voor de waarde van je huis.


 Slimme investering 

Zonnepanelen zijn een slimme investering met een hoog rendement. Zonnepanelen hebben een lange levensduur. Bovendien verdien je ze al binnen een paar jaar terug.

Onze voordelen

 • Wij gebruiken Nederlandse zonnepanelen
 • We bestaan al meer dan 10 jaar
 • Al meer dan 10.000 zonnepanelen gelegd
 • Onze omvormers zijn geruisloos
 • We zijn een dochteronderneming van Velo van der Bij
Kom met ons in gesprek
Testimonials HTML

Wat klanten vertellen

Twan Nijland 10x First Choice Solar 345wp

"Vakkundig 10 panelen op mij dak gelegd, erg blij mee!"

Maryam Datoobar 20x First Choice Solar 375wp

"Sinds 2 weken heb ik 20 zonnepanelen en een laadpaal voor mijn elektrische auto. De medewerkers hebben zeer vakkundig werk verricht en waar ik ontzettend blijk mee was, was de goede nazorg.

Twentse Energie Groep is een absolute aanrader!

Bedankt heren!!!"

Harald Hendriks 20x First Choice Solar 345wp

"Sinds vorige week 20 panelen laten zetten door dit Twents top bedrijf. Ze doen wat ze zeggen en dat is uitstekende service en kwaliteit bieden! De monteurs willen echt het beste voor de klant en niks is ze te veel. Dus ook nog eens service op maat. Peter heeft me uitstekend geholpen bij mij wensen en hij stond altijd klaar als ik weer wat vragen had. Het installeren van de app duurde even maar er werd meteen naar oplossingen gezocht die er dan ook waren. We zouden dit bedrijf aan iedereen willen adviseren in de immense doolhof van zonnepaneel aanbieders. Prijs kwaliteit verhouding ook zeer goed. Nogmaals bedankt en ga door met waar jullie goed in zijn."

John Otten 6x First Choice Solar 375wp

"na een perfect gesprek met Peter Kuipers te hebben gehad hebben wij de panelen op 11-10-2021 geplaatst en aangesloten gekregen door 2 ervaren installateurs die met alle respect naar de klant toe hun werk hebben verricht zelfs de kleine oneffenheden werden opgelost door een derde persoon .onze mening is een perfect en echt Twents bedrijf die zonder poespas een duidelijke uitleg geven en het geheel goed geïnstalleerd en perfect werkend ter plaatse hebben achtergelaten m v g john en Gerda otten"

Herman Plas 8x First Choice Solar 375wp

"Goed advies vooraf, prettige en vakkundige medewerkers. Afspraken nagekomen en goed werk afgeleverd. Kan dit bedrijf voor 100% adviseren."

Frans & Ingrid 8x First Choice Solar 345wp

"Nadat we een aantal offertes hebben opgevraagd bij diverse bedrijven voor zonnepanelen (het zijn er 1800 in Nederland). Hebben we gekozen voor een Twents bedrijf. Een helder en duidelijk adviesgesprek van Peter Kuiper en de plaatsing van de acht panelen op ons platte dag ging vlot en heel netjes afgewerkt. Werkte meteen! En het was een prachtige zonnige dag. Heel netjes afgewerkt met zij- en achterschotjes voor de veiligheid. De software plaatsen van de SolaxCloud verliep iets lastiger maar na anderhalf uur heeft Peter het opgelost. Top en we raden dit betrouwbare bedrijf aan!"

Tonny Voogtsgeerd 12x First Choice Solar 345wp

"We zijn erg tevreden over de zonnepanelen. Er valt nog veel te verbeteren aan het kontakt via email en telefoon. Afspraken moet je meerdere keren achteraan. Steeds kontakt met ander, die niet weet wat de vorige beloofde. Niet goed versturen van formulieren, kortom, prima materiaal, maar de medewerkers op kantoor kunnen de communicatie fors verbeteren. Zou veel ergernis bij ons hebben voorkòmen."

Marco Strijks 16x First Choice Solar 375wp

"Prima partner in duurzame oplossingen. De kwaliteit ervaar je door de neutrale benadering en de jarenlange ervaring."

 Onze Werkwijze 


 Wij komen langs 

Wij komen altijd vooraf graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek komen we graag te weten wat uw wensen zijn en nemen we een kijkje naar uw dak en meterkast, zo kunnen we een goede offerte opmaken zonder verassingen achteraf!


 Vrijblijvende offerte 

Nadat we langs zijn geweest voor een gesprek gaan wij aan de slag om een offerte voor u te maken. Deze sturen we op en gaan we met u bespreken. Gaat u akkoord met de offerte dan belt onze planning op om een datum en tijd uit te kiezen die u het beste schikt voor de legging.


 Montage binnen 1 dag 

Wanneer het zover is komen onze leggers bij u langs en heeft u uw zonnepanelen er binnen 1 dag er al op! Ook wordt de omvormer aangesloten en krijgt u de app op uw telefoon zodat u alles kan zien. Ook krijgt u van ons de benodigde informatie om de BTW terug te vragen.

Veelgestelde vragen

Om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren heeft de overheid BTW vrijstelling gegeven wanneer u zonnepanelen aanschaft. Dit bedrag wordt naderhand teruggestord op uw rekeneing. De BTW terug vragen is erg gemakkelijk! Nadat de legging voltooid is ontvangt u van ons een email met daarin een link.

Wanneer u op deze link klikt komt u terecht op het portaal om de BTW terug te vragen. Hierin kunt u gemakkelijk uw gegevens invullen en wordt de BTW teruggave verwerkt.

Het bedrag wordt dan automatisch teruggestord op uw rekening.

U wekt zelf duurzame energie op. Bijvoorbeeld via zonnepanelen of een windmolen. Een deel van deze energie verbruikt u zelf. De rest levert u terug aan het openbare net. Maar als de zon niet schijnt, of als het niet waait hebt u ook energie nodig. U verbruikt op dat moment meer dan dat u zelf opwekt. Deze energie levert uw terug aan uw energieleverancier.

Let op: s'avond bent u nog wel afhankelijk van energie leveranciers omdat zonnepanelen geen energie leveren. Dit kan verminderd worden door een batterij aan te schaffen. Neem gerust contact met ons op en dan gaan we samen overleggen wat het beste bij u past!Wat is dan Salderen?

Wanneer u meer opwekt dan u gebruikt kunt u het overschot salderen bij uw energieleverancier, in andere woorden u kunt extra geld ermee verdienen. Dit betekent dat u naast het besparen, zelfs extra kan verdienen met uw panelen.

Let wel op: de overheid is van plan om het salderen af te schalen en uiteindelijk geheel af te schaffen. Dit betekent dat het het meest voordelig is om zo snel mogelijk zonnepanelen aan te schaffen, zo kunt u nog genieten van de saldeer regeling!

De Twentse Energie Groep gebruikt een verschillende zonnepanelen. Het exacte type wil nog wel eens veranderen, dit komt doordat de zonnepanelen markt een ongekende groei in innovatie meemaakt. De zonnepanelen worden beter en goedkoper, zo was bijvoorbeeld een 250 wattpiek zonnepaneel 5 jaar geleden net zo groot als een 350 wattpiek paneel van vandaag.

Met deze snelle veranderingen moet je niet vast komen te zitten op 1 type paneel, maar is het belangrijk om mee te gaan met de tijd.

Een paar merken waar wij heel tevreden mee zijn en veel aanbieden zijn: First Choice Solar, München Solar, Trina Solar, DMEGC en Longi Solar.

Ook voor de omvormer geldt, alles is mogelijk! Heeft u graag een Enphase systeem of een SolarEdge omvormer dan kan dat!

Ons favoriete merk is SolaX Power. Deze omvormers zijn geruisloos, snel te installeren en erg stijlvol (althans dat vinden we zelf!). De SolaX Power omvormers kunnen zowel binnen als buiten staan.

Begin met geld besparen!

Geen tijd voor een gesprek? Ontvang direct een offerte!