Waar gaat uw vraag over?

Vind zelf het antwoord!

jQuery Show Hide Elements Using Radio Buttons

Vragen over het adviesgesprek?

Nee, helaas komen wij niet buiten reguliere werktijden langs. De laatste afspraak mogelijkheid is om 15:00!

Jazeker! Wij komen altijd vrijblijvend langs voor het eerste adviesgesprek.

U kunt een adviesgesprek aanvragen door het onderste formulier in te vullen! Binnen 5 werkdagen ontvangt u een mail met daarin een link naar onze agenda, hierin kunt u een geschikte datum en tijd inplannen.

Nadat wij langs zijn geweest gaan wij aan de slag om uw dak in te tekenen en een persoonlijke offerte voor u op te maken! Wij stoppen veel tijd in het maken van de leg plannen en offertes en daarom duurt het gemiddeld 2 weken voordat u uw offerte ontvangt.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Vul het formulier hieronder in, en u ontvangt binnen 5 werkdagen een mail met daarin een link naar onze agenda zo kunt u een dag en tijd kiezen dat het beste bij u past.

Planning

Nadat u akkoord heeft gegeven op de offerte gaan wij voor u aan de slag! Wij zorgen er altijd eerst voor dat het juiste materiaal aanwezig is voordat wij met u een datum inplannen. Afhankelijk van onze leverancier kan het soms even duren wanneer u gebeld wordt voor een afspraak.

Ja! Naast een warme kop koffie voor onze monteurs is het belangrijk dat u het volgende heeft geregeld voordat we komen:

Zorg ervoor dat de werkplek(ken) vrij zijn van spullen. Denk bijvoorbeeld aan de meterkast en de plek waar de omvormer komt te hangen. Indien de werkplek niet vrij is en het werk niet kan worden uitgevoerd zullen wij annuleringskosten hiervoor in rekening brengen.

Zorg ervoor dat u uw WIFI wachtwoord paraat heeft, wanneer onze monteurs er zijn zullen ze voor u kosteloos de omvormer verbinden met uw WIFI. Wanneer de monteurs de omvormer niet kunnen aansluiten op de legdatum is het aan uzelf om de app te installeren. Gelukkig hebben wij hier een handleiding voor! Wilt u dat wij als nog langs komen dan is dit mogelijk maar dan brengen we die kosten in rekening.

Komt een legdatum niet uit? Geen probleem! U kunt uw legdatum kosteloos annuleren tenminste 7 dagen vooraf.

Annuleert u minder dan 7 dagen vooraf? Dan brengen wij annuleringskosten in rekening. Let wel op door de enorme drukte kunnen wij geen vlugge vervangingsdatum garanderen!

Annuleer uw legdatum door het volgende formulier in te vullen:

Legdatum (die u wilt annuleren)

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een nieuwe datum!

Dat ligt natuurlijk aan de werkzaamheden / het aantal panelen dat u krijgt! Krijgt u minder dan 30 zonnepanelen? Dan zijn we meestal binnen een dag klaar. Krijgt u minder dan 8 zonnepanelen? Dan zijn we vaak in een halve dag al klaar.

Het liefst natuurlijk wel! Het is vooral belangrijk dat u in de ochtend aanwezig bent om uw deur te openen, en aan het eind zodat we de app bij u kunnen installeren. Moet u er toch even tussenuit? Geen probleem! Zolang onze monteurs bij u naar binnen kunnen, kunt u gerust even van huis weg.

Bent u in de ochtend ingeplant dan komen wij tussen 8:00 en 8:30 bij u langs! Vervolgens:

1. Installeren wij de onderconstructie op uw dak.

2. Maken wij de meterkast klaar.

3. Hangen wij de omvormer op.

4. Trekken wij de kabel door het huis.

5. Installeren wij de panelen.

6. Sluiten wij alles aan.

7. Installeren (indien mogelijk) wij de app!

Nadat de installatie voltooid is, krijgt u van ons een opleverdocument om te ondertekenen. Daarnaast ontvangt u na de legging van ons een mail met daarin een link om de BTW terug te vragen en om u aan te melden bij de energieleverancier!

Bent u in de ochtend geplant? Dan komen wij tussen 8:00 en 8:30 bij u langs. Bent u in de middag geplant? Dan varieert de tijd dat wij langskomen.

Factuur & betalen

In het geval van zonnepanelen betaald u bij ons altijd achteraf. De factuur ontvangt u per post en zal u in de week na de legdag ontvangen.

Is de installatie nog niet afgerond maar heeft u al wel een factuur/aanmaning ontvangen? Neem dan contact met ons op via m.devries@twentseenergiegroep.nl

Wilt u graag de tenaamstelling wijzigen van uw factuur? Dat kan! Vul het volgende formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk van ons de gewijzigde versie

 

Bent u een particulieren klant? Dan kunt u bij ons helaas niet in termijnen betalen.

Nee, bij ons kunt u niet contant betalen.

Nee, wij verhuren onze zonnepanelen niet. Wilt/kunt u op dit moment niet investeren in een zonnepanelen systeem? Dan kunt u overwegen om een groene lening af te sluiten. Meer informatie? Klik dan op de volgende button:

Meer weten over een groene lening

Wilt/kunt u op dit moment niet investeren in een zonnepanelen systeem? Dan kunt u overwegen om een groene lening af te sluiten. Meer informatie? Klik dan op de volgende button:

Meer weten over een groene lening

Op dit moment zijn er geen subsidiemogelijkheden meer voor particulieren. Bent u een bedrijf? Dan heeft u de keuze uit de volgende mogelijkheden:

1. SDE++ subsidie

2. Energie-Investeringsaftrek (EIA)

3. Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing (ISDE)

Offerte

Gemiddeld duurt het 2 weken na het adviesgesprek voordat u uw offerte ontvangt. Bent u benieuwd naar de status van uw offerte? Stuur dan uw adviseur een mail.

Wilt u graag een wijzing treffen in uw offerte? Wilt u bijvoorbeeld een paneel meer of minder? Stuur dan uw adviseur een mail! Heeft u de contactgegevens van uw adviseur niet meer? Neem dan contact op via info@twentseenergiegroep.nl

Met grondwerkzaamheden bedoelen wij bijvoorbeeld graafwerkzaamheden. Stel u wil uw zonnepanelen op de schuur in uw tuin, dan zullen wij niet uw tuin loshalen om de kabel te trekken. U bent zelf verantwoordelijk om uw tuin uit (te laten) graven en weer dicht te stoppen.

In andere woorden moet er een kabel onder de grond door, dan bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Gelukkig is dit niet van toepassing bij de meeste systemen!

Net zoals bij grondwerkzaamheden doen wij geen bestrating, dit houdt in dat wanneer er een kabel onder de grond moet worden getrokken halen wij niet de tegels uit de grond en leggen wij deze niet terug. Dit komt omdat bestrating niet in de scope van onze werkzaamheden valt.

In andere woorden moet er een kabel onder de grond door, dan bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Gelukkig is dit niet van toepassing bij de meeste systemen!

Met perslucht bekabeling schieten wordt ook wel raketboring genoemd. Een raketboring is een horizontale boring die onder de grond word uitgevoerd. Het gebruik van deze techniek (raketboringen genaamd) is ervoor om bestaande landschap te behouden. Bij een raketboring hoeven opritten, straatwerk of beplanting niet verwijderd te worden om bekabeling en leidingen ondergronds aan te brengen. Helaas valt ook raketboring niet onder de scope van onze werkzaamheden.

In andere woorden, moet er een kabel onder de grond door, dan bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Gelukkig is dit niet van toepassing bij de meeste systemen!

Onder bouwkundige werkzaamheden verstaan wij een breed aantal zaken. Bijvoorbeeld dakwerkzaamheden om het dak geschikt te maken voor de installatie of andere werkzaamheden buiten het installeren van het systeem zelf om een situatie te creeëren waarin uw woning wel geschikt is voor zonnepanelen.

In andere woorden, is uw woning niet geschikt voor zonnepanelen? Dan bent u er zelf verantwoordelijk voor om uw woning geschikt te maken.

Heeft u een offerte ontvangen en wilt u graag akkoord gaan? Dan kunt u dit doen op 4 verschillende manieren:

1. U stuurt als reactie op de mail waarin u uw offerte heeft ontvangen met akkoord.

2. U print de offerte uit, ondertekend hem, scant hem in en stuurt hem digitaal terug.

3. U print de offerte uit, ondertekend hem en stuurt hem per post op naar ons kantoor.

4. U print de offerte uit, ondertekend hem en brengt hem bij ons langs.

Door de gigantische drukte op de zonnepanelenmarkt, enorme inflatie, en leveringsproblemen vanuit China is de huidige markt enorm volatiel. Dit betekend dat wij wekelijks andere prijzen krijgen van onze leveranciers, deze prijsstijgingen zijn wij helaas geforceerd om door te voeren. Wel zullen wij u altijd op de hoogte brengen indien deze situatie zich voordoet.

De terugverdientijd wat op uw offerte staat wordt berekend door uw investeringsbedrag (excl. BTW) te delen door het bedrag dat u jaarlijks bespaard. Let wel op de getallen zijn gemmideldes. Zo nemen wij bij uw besparing de gemiddelde energieprijs in Nederland.

Let op: alle getallen die wij berkenen met betrekking tot opbrengst en terugverdientijd zijn gebasseerd op gemiddeldes. De Twentse Energie Groep is niet aansprakelijk wanneer de realiteit afwijkt van wat er is ingeschat. Helaas kunnen we het weer niet voorspellen.

Uw opbrengst wordt op basis van: uw dakhoek, de ligging van uw dak, het aantal panelen, het type paneel en schaduwinval berekent in ons intekenprogramma.

Let op: alle getallen die wij berkenen met betrekking tot opbrengst en terugverdientijd zijn gebasseerd op gemiddeldes. De Twentse Energie Groep is niet aansprakelijk wanneer de realiteit afwijkt van wat er is ingeschat. Helaas kunnen we het weer niet voorspellen.

BTW teruggave

Ja, wij helpen u met de BTW teruggave. Wij kunnen dit helaas niet volledig voor u indienen. Dit heeft te maken met de privacy wet waar wij ons aan te houden hebben. Nadat de legging voltooid is ontvangt u van ons een link (op de mail) waarmee u gemakkelijk en snel de BTW kan terugvragen.

U ontvangt van ons nadat de legging geplaatst is een email met daarin een link voor de BTW teruggave. Wanneer u hier op klikt komt u terrecht in het portaal van de NBA (Nationale Belasting Adviseurs) waarin u uw gegevens en de gegevens van uw systeem invult. De partij die dit voor u regelt gaat voor u aan de slag.

Het duurt gemiddeld 1 kwartaal voordat u het BTW bedrag teruggestord krijgt op uw rekening.

Wanneer u de aanvraag heeft ingedient gaat de NBA (Nationale Belasting Adviseurs) voor u aan de slag. Is er iets fout gegaan tijdens de aanvraag dan zal de NBA contact met u opnemen om het goed in te regelen. Hoort u niets, dan betekent dit dat de aanvraag succesvol is volbracht.

Nee, helaas mogen wij niet de aanmelding geheel voor u doen. Dit heeft te maken met de privacy wet waaraan wij ons houden. Gelukkig is het terugvragen van de BTW erg gemakkelijk en zorgen wij ervoor dat u de nodige informatie heeft waarmee u dit gemakkelijk zelf kan regelen.

Aanmelden energieleverancier

Nadat de legging is voltooid ontvangt u van ons een link naar het portaal van de energieleverancier. Alle energieleveranciers in Nederland maken gebruik van dit zelfde portaal, dus ongeacht welke leverancier u heeft is dit geen probleem. In het portaal kunt u zelf gemakkelijk en snel uw gegevens invullen en de gegevens van uw systeem. Deze kunt u terug vinden op de offerte en factuur.

Nee, helaas kunnen wij niet extra langskomen om samen met u de aanmelding te doen. Dit heeft te maken met de privacy wet waaraan wij ons te houden hebben. Gelukkig is het erg gemakkelijk om het in te regelen, en zorgen wij ervoor dat u de nodige informatie heeft om dit te doen.

Nee, helaas kunnen wij niet de aanmelding voor u doen. Dit heeft te maken met de privacy wet waaraan wij ons te houden hebben. Wel zorgen wij ervoor dat u over de juiste informatie beschikt zodat u dit gemakkelijk en snel zelf kan regelen.

App omvormer

Wilt u weten hoe de SolaxCloud app werkt? Bekijk dan deze video!

Indien u het WIFI wachtwoord paraat heeft op de dag dat wij komen leggen zullen wij de omvormer vebrinden met het internet en voor u de app installeren! Heeft u het WIFI wachtwoord niet of kunnen wij geen toegang krijgen tot uw computer of telefoon dan installeren wij de app niet! Wij komen niet na de legdatum nogmaals langs om de app te installeren. Mocht u toch graag willen dat wij langskomen voor de app, dan rekenen wij hier een meerprijs voor.

Installeer gemakkelijk zelf de app en verbind uw omvormer met uw SolaX acount door de volgende handleiding nauwkeurig te volgen:

Download de SolaX app installatie handleiding

Liever een video? Volg de instructies hieronder op!

Maakt uw omvormer geen verbinding meer met de WIFI? Klik dan op de volgende knop om onze handleiding te downloaden waarin u stap voor stap begeleid wordt!

Download hier de handleiding om uw omvormer opnieuw te verbinden

Liever een video bekijken? Bekijk dan deze stappen over hoe u uw omvormer opnieuw vebind met de WIFI!

Zonnepanelen

Bij de Twentse Energie Groep bieden wij verschillende merken aan. Omdat de markt erg volatiel is kan ons assortiment soms wijzigen. Toch zijn de volgende merken onze favorieten:


Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft is afhankelijk van uw wens. Wilt u uw energieverbruik dekken? Of wilt u zoveel mogelijk zonnepanelen? Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen Kilowattuur en Wattpiek te begrijpen

Kilowattuur VS Wattpiek

Kilowattuur wordt uitgedrukt in kWh en is de electriciteit die u jaarlijks/dagelijks verbruikt. Wattpiek is het maximale vermogen van een zonnepaneel in de meest optimale situatie. In werkelijkheid brengt 1 Wattpiek in Nederland ongeveer 0,88 (88%) kWh per jaar op (dit is een gemiddelde, daadwerkelijke opbrengst is afhankelijk van verschillende factoren zoals het dakhoek, schaduwinval en orientatie van de panelen).

Uw energiekosten dekken
Bij een 390 Wattpiek paneel betekent dit dus een jaarlijkse opbrengst van 343 kWh per paneel. Wanneer u bijvoorbeeld 3.000 kWh per jaar verbruikt zou dit betekenen dat u tenminste (3000 / 343) 9 zonnepanelen van 390 Wattpiek nodig heeft.


Zoveel mogelijk zonnepanelen

Indien u zoveel mogelijk zonnepanelen wilt, dan is het aantal zonnepanelen afhankelijk van de ruimte die u heeft op uw dak. Daarnaast hebben wij ook kleinere panelen van minder Wattpiek, zo hebben wij bijvoorbeeld 370 Wattpiek panelen, die kleiner zijn van formaat. Afhankelijk van uw dak zou het kunnen betekenen dat u met een kleiner paneel meer panelen op uw dak kwijt kan, en dus een grotere opbrengst. In andere woorden het grootste paneel betekent niet altijd de meeste opbrengst.

Wat een zonnepaneel opleverd is afhankelijk van verschillende factoren. Het type paneel, het aantal panelen, het dakhoek, de orientatie van het dak, schaduwinval en het weer hebben allemaal effect op uw opbrengst. Om deze reden zijn wij als installateur niet in staat om een bepaalde opbrengst te garanderen. Toch om u een indicatie te geven wat u kan verwachten werken wij met gemiddeldes.

In Nederland leveren zonnepanelen gemiddeld 88% van het aantal Wattpiek op in Killowattuur (kWh). Dit betekent dat 390 Wattpiek paneel in Nederland gemiddeld (88% van 390) 343 kWh op jaarbasis opbrengt. De gemiddelde energieprijs in Nederland betreft op het moment dat dit is geschreven (10-8-22) 0,670 euro per kWh. Dit betekent dat per 390 Wattpiek paneel u ongeveer 229,81 euro per jaar kan besparen.

Ja, zonnepanelen verdienen zichzelf indirect weer terug. Het geld dat u normaal kwijt bent aan electriciteitkosten bespaard u nu dankzij een zonnepanelen systeem. De tijd dat het kost om meer te besparen dan de investering in het systeem noemen we de terugverdientijd. In andere woorden de terugverdientijd is de periode hoelang het duurt voordat u uw investering heeft terugverdient. Gemiddeld is de terugverdientijd zo'n 5 jaar, de levensduur van een zonnepanelen installatie is zo'n 20 jaar.

Kortom op lange termijn zijn zonnepanelen een uitstekende investering!

In de meeste gevallen is geen (omgevings-)vergunning nodig voor plaatsing van zonnepanelen of zonnecollectoren. Soms is een vergunning wel nodig. Bijvoorbeeld als het niet past in het plaatselijke bestemmingsplan.

Zonnepanelen bijplaatsen is niet altijd mogelijk, er zijn een aantal factoren waaraan u moet voldoen:


Genoeg ruimte op uw dak

Uiteraard moet er genoeg ruimte zijn op uw dak! Daarnaast moet de vrije ruimte vrij zijn van te veel schaduwinval, een paneel plaatsen op plekken waar veel schaduw valt kan niet rendabel voor u zijn.

1 of 3 fase meterkast

Het is erg belangrijk om in de gaten te houden welke aansluiting u heeft in de meterkast. Heeft u een 1-fase aansluiting? Dan kan uw meterkast maximaal 5.000 Wattpiek aan zonnepanelen aan. Het zou kunnen zijn dat u met uw huidige systeem al aan deze grens zit, wilt u toch meer zonnepanelen? Dan moet u overschakelen naar een 3-fase meterkast, dit is mogelijk maar dit brengt kosten met zich mee.Is er genoeg schaduwvrije ruimte op uw dak? En kan uw meterkast de extra panelen aan? Dan is uw situatie geschikt voor het bijplaatsen van zonnepanelen! U heeft de volgende keuzes:

Op de bestaande omvormer

Bijplaatsen op een bestaande omvormer is niet in alle gevallen mogelijk. De grootte van de omvormer wordt bepaalt door het aantal panelen dat u heeft en in de meeste gevallen zijn deze twee op elkaar afgesteld. Bijplaatsen op dezelfde omvormer kan de omvormer overbelasten. Toch zit hier een 20% marge in en in sommige gevallen is het mogelijk om 1 of 2 zonnepanelen op de bestaande omvormer bij te plaatsen, maar dit is niet in alle gevallen mogelijk.

Een extra omvormer erbij

Naast extra panelen bij uw omvormer opknopen is het mogelijk om een extra omvormer aan te schaffen. In andere woorden u koopt een geheel nieuw systeem dat naast uw huidige systeem draait. Het nadeel hiervan is dat u een extra omvormer kwijt moet in uw woning.

Een grotere omvormer

Indien uw huidige omvormer niet meer zonnepanelen aankan, en u liever geen extra omvormer in de woning heeft hangen kunt u er ook voor kiezen om uw huidige omvormer te vervangen met een grotere omvormer. Deze nieuwe grotere omvormer kan worden aangesloten op uw huidige panelen en de panelen die u er extra bij krijgt.

Micro omvormers

Met micro omvormers is bijplaatsen nooit een probleem, indien er ruimte is op uw dak. Dit komt omdat ieder paneel haar eigen omvormer heeft en dit type systeem gemakkelijk uit te breiden is.

Met optimizers

Heeft u een systeem met optimizers, dan bent u nog steeds gebonden aan de omvormer die in uw woning hangt en zal de keuze moeten gemaakt worden tussen: bij de bestaande omvormer erop, een extra omvormer en een nieuwe grotere omvormer.

Zonnepanelen werken door alle vier de seizoenen van het jaar, weer of geen weer, of zelfs hagel of in lichte sneeuw. Maar zonnepanelen produceren in de winter over het algemeen wel minder energie. Dat komt doordat de dagen korter zijn, dus minder uren daglicht en de zon gemiddeld lager aan de hemel staat.

Het aantal panelen dat u nodig heeft om een elektrische auto op te laden is afhankelijk van een aantal factoren zoals: hoeveel rijdt u, hoe zuinig is uw auto, welk type paneel heeft/krijgt u, wat is de orientatie van het dak, is er schaduwinval op uw dak en wat is de dakhoek.

Laten we de Tesla Model 3 als voorbeeld nemen, deze heeft een energieverbruik van ongeveer 15,2 kWh per 100km ofwel 0,152 kWh per kilometer. De gemiddelde Nederlander rijdt per jaar 13.000 kilometer. Dit betekent dat dit met de Tesal Model 3 dit ongeveer (13.000 * 0,152) 1976kWh per jaar kost.

Met een 390 Wattpiek paneel (wat in Nederland gemiddeld 88% aan kWh opbrengt) betekent dit 343kWh opbrengst per jaar, per paneel. Dus u heeft (1976kWh / 343kWh) 6 zonnepanelen van 390 wattpiek extra nodig om 13.000 kilometer per jaar te kunnen rijden met de Tesal Model 3!

Om de jacuzzi 24 uur per dag, 7 dagen per week warm te houden is er gemiddeld zo’n 6.000 watt per dag nodig. 6.000 watt (= 6 kWh) per dag, dit is per jaar 2190kWh. Met een 390 Wattpiek paneel (wat in Nederland gemiddeld 88% aan kWh opbrengt) betekent dit 343kWh opbrengst per jaar, per paneel. Dus u heeft (2190kWh / 343kWh) 6 tot 7 zonnepanelen van 390 wattpiek extra nodig heeft om uw jacuzzi het hele jaar warm te houden.

Als vuistregel nemen wij voor een hybride warmtepomp een extra verbruik van 2.500kWh per jaar. Met een 390 Wattpiek paneel (wat in Nederland gemiddeld 88% aan kWh opbrengt) betekent dit 343kWh opbrengst per jaar, per paneel. Dus u heeft (2500kWh / 343kWh) 7 tot 8 zonnepanelen van 390 wattpiek extra nodig, wanneer u een hybride warmtepomp aanschaft.


Krijgt u een full electric warmtepomp dan kunt u uw verwachtte verbruik uitrekenen door de volgende formule te volgen: (jaarlijkse gasverbruik in m3 x 9,7) / 3,5 = het verwachtte extra kWh verbruik. Dus stel u verbruikt 1.169 kubieke meter gas per jaar dan verbruikt u met een full-electric warmtepomp 3.239 kWh per jaar extra. Dit betekent dat u (3.239kWh / 343kWh) 9 extra 390 Wattpiek zonnepanelen nodig heeft.

Tijdens de eerste jaren van het gebruik van een zonne-energiesysteem wordt ongeveer 50 g CO2 per kilowattuur geproduceerd. De CO2-voetafdruk van het zonnepaneel is ongeveer 20 keer minder dan de CO2-uitstoot van kolengestookte elektriciteitsbronnen.

Gemiddeld is de terugverdientijd bij ons 5 jaar!

De kiloWatt (kW) wordt gebruikt om het vermogen van een elektrisch apparaat of generator uit te drukken.

De kiloWatt-uur (kWh) wordt gebruikt om de hoeveelheid elektrische energie uit te drukken die wordt verbruikt door een elektrisch apparaat of wordt geproduceerd door een elektrische generator.

1 kWh is de hoeveelheid elektrische energie die een apparaat of generator per tijdseenheid verbruikt of produceert, d.w.z. het vermogen dat gedurende één uur wordt verbruikt of geproduceerd.

1 kWh = 1 kW x 1 uur
10 kWh = 10 kW x 1 uur maar ook 10 kWh = 1 kW x 10 uur

Ordes van grootte om te onthouden:

1 kW = 1000 Watt
1 kWh = 1000 Wattuur

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp (Wattpiek).
We hebben het over wattpiek omdat het elektrisch vermogen dat door een zonnepaneel wordt geproduceerd afhangt van het vermogen van de ontvangen zonnestraling. Het vermogen van de zonnestraling is afhankelijk van de invalshoek tussen de zonnestralen en het paneel.

Het hangt dus af van:

Het tijdstip van de dag en het seizoen om de astrale positie van de zon te bepalen: hoe dunner de atmosferische laag waar de zonnestralen doorheen gaan, hoe groter het stralingsvermogen. de geografische positie, oriëntatie en hellingshoek van het zonnepaneel om de invalshoek tussen de zonnestralen en het oppervlak van het paneel te bepalen: hoe meer de zonnestralen loodrecht op het oppervlak van het zonnepaneel aankomen, hoe groter het uitgezonden vermogen. Al deze parameters zijn variabel, dus het is noodzakelijk om een ​​norm vast te stellen om het vermogen van een zonnepaneel te definiëren. De wattpiek (Wp) is dus het maximale elektrische vermogen dat een fotovoltaïsch paneel kan leveren bij standaard temperatuur en zonlicht.

Jazeker! Wanneer uw panelen vies worden kan dit lijden tot een verlies in rendement, een goede schoonmaakbeurt verdient zichzelf daarom terug!

Is mijn situatie geschikt?

Heeft u een asbest dakbeschot? Of heeft u asbest achter uw meterkast? Dan kunnen wij helaas niet zonnepanelen leggen totdat de asbest verwijderd is. Hier valt helaas niet over te ondehandelen.

Om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonne-energie, moet u de antwoorden op de volgende vier vragen weten:

Heeft mijn dak voldoende ruimte voor zonnepanelen?
Van welk materiaal is mijn dak gemaakt?
Moet ik de komende 25 jaar mijn dak vervangen?
Heb ik veel schaduwinval op mijn dak?

Indien u te weinig ruimte heeft, bijvoorbeeld omdat het dak te klein is. Is het mogelijk dat er te weinig zonnepanelen op het dak passen. Wanneer er bijvoorbeeld minder dan 4 zonnepanelen op het dak passen, dan is de opstartspanning te laag voor de omvormer. Heeft u een dak met het bijzonder materiaal? Bijvoorbeeld een rieten dak dan kunnen wij geen zonnepanelen plaatsen. Heeft u een heel oud dak? Dan kunnen de dakpannen erg poreus zijn, wanneer onze monteurs het dak op gaan kunnen ze hierdoor alle dakpannen kapot lopen. Heeft u een asbest dakbeschot? Dan kunnen wij helaas niet leggen. Daarnaast kan teveel schaduw ervoor zorgen dan zonnepanelen niet rendabel zijn op uw dak.

Een huurhuis is niet per definitie ongeschikt. Maar aangezien u niet zelf de eigenaar bent heeft u toestemming nodig van uw verhuurder!

Bij een appartementencomplex valt de keuze om zonnepanelen te installeren bij de VVE. Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Dan kunt u met de VVE contact opnemen.

Heeft u veel schaduw op het dak? Dan kunnen wij u adviseren om geen zonnepanelen aan te schaffen. Wel kunnen we in sommige situaties micro-omvormers of optimizers aanraden. Hiermee staan uw panelen los van elkaar en wanneer een deel in de schaduw valt, zal de rest niet beïnvloed worden.

Heeft u uw schuine dak niet op het Zuiden? Dat betekent niet dat uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen! Wanneer uw dak op het Oosten en/of Westen staat zijn zonnepanelen nog steeds zeer rendabel! Wanner uw dak op het Noorden staat is uw dak alleen niet geschikt.

Een rieten dak is helaas niet geschikt voor zonnepanelen. Dit komt omdat de onderconstructie er niet op past. U kunt wel overwegen om de panelen op bijvoorbeeld een carpot of schuur te laten plaatsen!

Heeft u een dak ouder dan 70 jaar, waarvan de dakpannen nooit zijn vervangen? Dan zijn uw dakpannen waarschijnlijk erg poreus en kunnen onze monteurs veel schade veroorzaken wanneer ze op het dak moeten zijn. Daarnaast kan er een asbest dakbeschot zitten, in dit geval komen wij niet installeren.

Nee, voor zonnepanelen heeft u geen slimme meter nodig.

Wilt u weinig zonnepanelen? Dat kan, het minimale aantal is alleen 4 panelen. Dit komt omdat indien u minder zonnepanelen heeft de opstartspanning te laag zal zijn voor uw omvormer.

Meterkast

Uw meterkast moet aan 2 dingen voldoen om geschikt te zijn voor zonnepanelen. Er moet genoeg ruimte zijn in de meterkast voor een extra groep voor zonnepanelen. En indien u meer dan 5.000 Wattpiek aan zonnepanelen wilt aanschaffen, dan moet uw meterkast een 3-fase aansluiting hebben.

Ja, wij kunnen het verzwaren van uw meterkast verzorgen! U moet wel bij Enexis (of een andere provider) een aanvraag indienen. Dan zullen wij op dezelfde dag langskomen als Enexis zodat uw meterkast helemaal klaar is!

Bent u benieuwd of u een 1- of 3-fase meterkast heeft? U kunt aan de hand van het nummer van uw meter zien wat u heeft.

Bekijk hier welke aansluiting u heeft

Op een 1-fase meterkast kunt u maximaal 5.000 Wattpiek aan zonnepanelen kwijt. Bij een 390 Wattpiek paneel betekent dit dat u maximaal 12 of 13 panelen mag hebben.

Wat kost een 3 fase aansluiting. De kosten voor een 3 fase aansluiting zijn gemiddeld tussen de €740 en €1.600 inclusief btw.

Wanneer u uw 1-fase meterkast wijzigd naar een 3x25A aansuiting, betaald u maandelijks niet meer dan bij uw 1-fase aansluiting. Krijgt u een aansluitng hoger dan 3x25A? Dan gaan uw maandelijkse kosten wel omhoog.