Meer weten?

Vraag nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan!

Een batterij voor thuis?

Ontdek de vrijheid van onafhankelijke energie met onze geavanceerde thuisbatterijoplossing! Sta in het middelpunt van energiebeheer en zet een grote stap richting duurzaamheid en kostenefficiëntie.

 • Zelfvoorzienendheid en onafhankelijkheid
 • Bespaar kosten op uw energierekening
 • Verlaag uw ecologische voetafdruk

De beste batterijen voor thuis

Meerdere opties geschikt HEC HV Lithium Batterij
 • Lange levensduur
 • Schaalbaar & Flexibel
 • Temperatuurbescherming
 • Bescherming tegen kortsluiting
Geschikt voor Enphase IQ Battery
 • Uitbreidmogelijkheid
 • Compatibel met generatoren
 • 15 jaar fabrieksgarantie
 • Inclusief IQ Load controller
Geschikt voor SolarEdge SolarEdge Home
 • Schaalbare oplossing
 • Integratie met SolarEdge Home
 • 10 jaar fabrieksgarantie
 • Tot 5 batterijmodules per omvormer

U hoeft niet te wachten

Binnen een week gemonteerd

Vandaag besteld, volgende week geïnstalleerd!

053 - 475 35 00

Gratis advies

Welke thuisbatterij past bij uw energiebehoeften? Wat is het verschil tussen een loodzuur- en een lithium-ionbatterij? Hoe kunt u bepalen welke capaciteit uw woning nodig heeft? Als u op zoek gaat naar een thuisbatterij, kan dat een uitdaging lijken. Niet bij de Twentse Energie Groep. Natuurlijk, u kunt zelf alvast de (verschillen tussen) batterijmerken onderzoeken. Maar voor ons staat persoonlijk advies altijd voorop. Altijd. En ja, dat advies is kosteloos. Want als u thuis hernieuwbare energie wilt opslaan, willen wij niets liever dan dat u dat doet met de juiste batterijoplossing. Wij beschikken over de technische expertise, zodat u alleen nog maar een weloverwogen keuze hoeft te maken.

Onafhankelijk energie besparen

Een thuisbatterij biedt tal van voordelen voor huiseigenaren die streven naar efficiënt energiebeheer en kostenbesparing. Door overtollige energie op te slaan die wordt opgewekt door zonnepanelen of tijdens daluren, kunt u deze energie later gebruiken wanneer de energievraag hoog is of de zon niet schijnt. Dit vermindert niet alleen uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, maar het kan ook helpen om uw energierekening te verlagen door gebruik te maken van uw eigen opgeslagen energie in plaats van dure elektriciteit van het net te halen. Bovendien biedt een thuisbatterij een gevoel van energieonafhankelijkheid en draagt het bij aan een duurzamere levensstijl door het verminderen van uw ecologische voetafdruk. Met een thuisbatterij bent u goed voorbereid op toekomstige veranderingen in de energiemarkt en kunt u genieten van een meer autonome en kostenefficiënte energievoorziening thuis.

Sommige omvormer merken waar onze thuisbatterijen compatibel mee zijn

Wat kost een thuisbatterij?

Nu het salderen zal worden afgebouwd en hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht door energieleveranciers is een thuisbatterij aantrekkeler geworden.

Bij Twentse Energie Groep zijn onze thuisbatterijprijzen inclusief de batterij zelf en installatiekosten. Elk advies en iedere offerte is dan ook uniek en persoonlijk, omdat we rekening houden met de specifieke behoeften en situatie van elke klant. We streven ernaar volledige transparantie te bieden, zodat u precies weet wat de kosten zullen zijn en er geen verrassingen zijn tijdens het proces. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige thuisbatterij-oplossingen die naadloos aansluiten op uw wensen en de technische vereisten van uw locatie.

Is mijn omvormer geschikt?

Niet alle omvormers zijn geschikt voor het integreren van een thuisbatterij; hiervoor heeft u een zogenaamde "hybride" omvormer nodig (met uitzondering van een Enphase systeem). Heeft u momenteel geen hybride omvormer, maar bent u wel geïnteresseerd in het toevoegen van een thuisbatterij aan uw systeem? Bij Twentse Energie Groep bieden we de mogelijkheid om uw omvormer te laten vervangen door een hybride variant, zodat uw systeem geschikt wordt voor batterijopslag! Onze experts komen graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken en een plan op maat te maken dat perfect aansluit op uw behoeften en situatie. Met onze deskundige begeleiding kunt u genieten van de voordelen van energieopslag thuis, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de compatibiliteit van uw apparatuur.

"Twentse Energie Groep: al 12 jaar uw duurzame installateur!"

Subsidie 2024

Hoewel de Nederlandse overheid momenteel geen subsidiepot hiervoor heeft, kiezen steeds meer mensen toch voor een thuisaccu vanwege de aanzienlijke voordelen die het biedt.

Vanaf 2031 zal het niet langer mogelijk zijn om te salderen met zonne-energie. Tijdens de avonduren produceren zonnepanelen geen energie, wat betekent dat je mogelijk opnieuw voor je stroom moet betalen. Door overdag je thuisaccu op te laden, kun je 's avonds echter nog steeds profiteren van gratis energie.

Sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne in 2022 zijn de energieprijzen aanzienlijk gestegen. Het is onwaarschijnlijk dat de prijzen ooit terugkeren naar het niveau van vóór de oorlog. Elektrische energie blijft duur, waardoor de terugverdientijd van een thuisaccu aanzienlijk korter is dan voor de oorlog.

Netbeheerders zoals Liander staan de komende jaren voor enorme investeringen om overbelasting van het energienet te voorkomen. Door te kiezen voor een thuisaccu, draag je direct bij aan het ontlasten van het netwerk. In plaats van energie terug te leveren, sla je deze op in de thuisbatterij, waardoor de druk op het net wordt verminderd.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Als je meer zonnestroom opwekt dan je verbruikt, wordt de overtollige energie door de regelaar van je zonnepanelen naar je thuisbatterij gestuurd. Zodra de thuisbatterij vol is, wordt de resterende zonnestroom naar het elektriciteitsnet gestuurd.

Wanneer je stroom verbruikt op momenten dat je zonnepanelen geen energie produceren, wordt eerst de stroom uit je thuisbatterij gebruikt. Zodra de thuisbatterij leeg is, schakelt het systeem automatisch over naar het elektriciteitsnet voor de benodigde stroom.

Met een thuisbatterij vergroot je het eigen verbruik van je opgewekte zonnestroom aanzienlijk. Normaal gesproken verbruik je ongeveer 30 procent van de opgewekte energie, maar met een thuisbatterij kan dit oplopen tot meer dan 60 procent.

Testimonials HTML

Wat klanten vertellen

Andreas Dold

"Conform namens afspraak snelle service en perfect geplaatst en niet te duur ik be zeer tevreden"

Maryam Datoobar

"Sinds 2 weken heb ik 20 zonnepanelen en een laadpaal voor mijn elektrische auto. De medewerkers hebben zeer vakkundig werk verricht en waar ik ontzettend blijk mee was, was de goede nazorg.

Twentse Energie Groep is een absolute aanrader!

Bedankt heren!!!"

Gerrit Reinders

"Snelle levering tegen concurrerende prijs goedkoopste in Twente."

Marco Strijks

"Prima partner in duurzame oplossingen. De kwaliteit ervaar je door de neutrale benadering en de jarenlange ervaring."

Herman Plas

"Goed advies vooraf, prettige en vakkundige medewerkers. Afspraken nagekomen en goed werk afgeleverd. Kan dit bedrijf voor 100% adviseren."

Albert J.

"Plaatsing na opdracht zeer snel, de plaatsing zelf ook en bijzonder vriendelijk personeel. Alles werkt na wens."

Jasper Lowhuis

"Heel tevreden over gehele traject. Goed, persoonlijk advies door Eelke in voorbereiding. Communicatie mbt planning en installatie was prima. Monteurs dachten goed mee en werkten netjes en snel. Aanrader wat ons betreft."

Harald Hendriks

"Sinds vorige week 20 panelen laten zetten door dit Twents top bedrijf. Ze doen wat ze zeggen en dat is uitstekende service en kwaliteit bieden! De monteurs willen echt het beste voor de klant en niks is ze te veel. Dus ook nog eens service op maat. Peter heeft me uitstekend geholpen bij mij wensen en hij stond altijd klaar als ik weer wat vragen had. Het installeren van de app duurde even maar er werd meteen naar oplossingen gezocht die er dan ook waren. We zouden dit bedrijf aan iedereen willen adviseren in de immense doolhof van zonnepaneel aanbieders. Prijs kwaliteit verhouding ook zeer goed. Nogmaals bedankt en ga door met waar jullie goed in zijn."

Veelgestelde vragen

Een thuisbatterij fungeert als de opslagunit voor de energie die je zonnepanelen opwekken. In plaats van overtollige zonne-energie terug te voeren naar het energienet, wordt deze nu opgeslagen in de thuisbatterij voor later gebruik. Op momenten dat de zon ondergaat of wanneer je zonnepanelen tijdelijk niet voldoende stroom leveren om aan de energiebehoefte van je huis te voldoen, kun je eenvoudig overschakelen naar de opgeslagen energie in de thuisbatterij. Dit betekent dat je niet direct afhankelijk bent van het energienet voor stroom. Om dit te verduidelijken: zonder de thuisbatterij lag de efficiëntie van het eigen energieverbruik via zonnepanelen tussen de 30 en 50 procent. Maar mét de thuisbatterij stijgt dit aandeel naar een indrukwekkende 60 tot 80 procent.

Door je eigen zonne-energie op te slaan, vergroot je je zelfvoorzienendheid aanzienlijk. Normaal gesproken wordt slechts zo'n 30% van de opgewekte zonne-energie daadwerkelijk gebruikt voor eigen behoeften. Met een batterijsysteem kan dit percentage worden opgeschroefd tot meer dan 80%. Thuisbatterijen bieden de mogelijkheid om overtollige energie op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is. Hierdoor ben je grotendeels onafhankelijk van het energienet en maak je optimaal gebruik van je eigen opgewekte energie. Klinkt geweldig, toch? Maar waarom gebeurt dit dan nog zo weinig? Dit heeft voornamelijk te maken met de Nederlandse salderingsregeling. Bovendien fungeert de batterij als een noodstroomvoorziening. Bij stroomuitval blijven je lampen branden omdat de batterij stroom blijft leveren aan je geselecteerde apparaten. Een ander voordeel is dat je energieverbruik duurzamer wordt. Het energienet raakt vaak overbelast door een overschot aan opgewekte zonne-energie, waarbij de aanvoer hoger is dan de afname. Met een batterijsysteem sla je deze overtollige energie op, waardoor er geen kostbare energie verloren gaat en het energienet wordt ontlast.

Door een thuisbatterij te installeren, zie je direct een daling in je maandelijkse stroomkosten. Dit kan oplopen tot wel 161 euro per maand, waardoor je de investering in een thuisbatterij gemiddeld binnen 6 tot 8 jaar terugverdient. Een thuisbatterij wordt namelijk op verschillende manieren benut, afhankelijk van het seizoen. In de zomer verkoop je de opgeslagen zonne-energie die je niet direct hebt verbruikt tegen de meest voordelige prijs. In de winter zal de thuisbatterij voornamelijk energie slim inkopen op de goedkoopste momenten.

De benodigde opslagcapaciteit hangt af van de keuze tussen een slim aangestuurde thuisbatterij of een thuisbatterij voor het verhogen van eigenverbruik. Met een slim aangestuurde thuisbatterij wordt de grootte bepaald op basis van het gemiddelde van de zonne-opbrengst in de zomer en het verbruik in de winter. Op deze manier zorgen we ervoor dat de batterij groot genoeg is om in de zomer veel zonne-energie op te slaan en in de winter voldoende energie tegen een voordelige prijs van het net af te kunnen nemen.

Voor een thuisbatterij ter verhoging van eigenverbruik hebben we een optimalisatieformule ontwikkeld waarmee we precies kunnen bepalen op welk moment het toevoegen van extra opslagcapaciteit geen significant verschil meer zal maken in je besparingen.

De meeste thuisbatterijen worden geleverd met een fabrieksgarantie van 10 jaar, waarbij een minimale prestatie van 80% wordt gegarandeerd na deze periode, onder de juiste omstandigheden. Dit betekent dat de fabrikant belooft dat de thuisbatterij nog minstens 80% van zijn totale opslagcapaciteit kan benutten na deze 10 jaar. Het is echter mogelijk dat de thuisbatterij na deze periode nog vele jaren meegaat. GivEnergy biedt bijvoorbeeld een garantie van 12 jaar op hun thuisbatterijen, terwijl sonnen een garantie van 10 jaar biedt. Beide merken hebben ook een garantie van 10.000 cycli, wat betekent dat de levensduur van de thuisbatterijen ongeveer 25 jaar is.