Meer weten?

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Vogelwering voor zonnepanelen!

Vogelwering voor zonnepanelen is meer dan alleen een accessoire; het is een waardevolle investering die de prestaties en duurzaamheid van uw zonne-energiesysteem kan verbeteren. Vogels kunnen namelijk voor verschillende problemen zorgen, waaronder:

 • Nestvorming
 • Vuil en Afval
 • Schade aan Bekabeling

U hoeft niet te wachten

Binnen een week gemonteerd

Vandaag besteld, binnen een week geïnstalleerd!

053 - 475 35 00

Bescherming van uw investering

Vogels kunnen nesten bouwen onder en rondom uw zonnepanelen, wat kan leiden tot schade aan bedrading en de panelen zelf. Vogelnesten zijn vaak gemaakt van takjes, bladeren en ander organisch materiaal, wat niet alleen de bekabeling kan beschadigen maar ook brandgevaar kan opleveren. De ophoping van dit materiaal kan ervoor zorgen dat de bedrading oververhit raakt, wat kan resulteren in kortsluiting en andere ernstige schade aan uw zonne-energiesysteem. Bovendien kunnen vogels aan de bekabeling pikken, wat de isolatie beschadigt en de elektrische veiligheid in gevaar brengt.

Optimale werking van uw systeem

Vogelnesten en uitwerpselen kunnen de panelen bedekken en daardoor de hoeveelheid opgewekte energie verminderen. Vogelnesten zijn vaak omvangrijk en kunnen schaduw werpen op de zonnepanelen, wat de efficiëntie van het gehele systeem negatief beïnvloedt. Dit fenomeen, bekend als schaduweffect, kan de stroomopbrengst aanzienlijk verminderen omdat zelfs een klein deel van de schaduw grote impact kan hebben op de prestatie van het paneel en de daarmee verbonden panelen in een string.

De beste vogelwering
voor uw systeem

Meest gekozen Vogelweringborstel
 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Nederlandse productie
 • Beschadigen uw zonnepanelen niet
 • Onopvallend ontwerp
Birdblockers
 • 10 jaar fabrieksgarantie
 • Bestand tegen vorst en uv-straling
 • Past op vrijwel alle panelen
 • In Europa geproduceerd

Voorkom hoge onderhoudskosten

Het regelmatig verwijderen van vogelnesten en schoonmaken van uitwerpselen kan tijdrovend en kostbaar zijn. Vogelnesten, die vaak diep onder en rondom de zonnepanelen worden gebouwd, kunnen moeilijk te bereiken zijn zonder gespecialiseerde hulpmiddelen en expertise. Dit betekent dat u mogelijk regelmatig professionals moet inhuren voor het verwijderen van nesten en het schoonmaken van de panelen, wat kan resulteren in hoge onderhoudskosten. Deze kosten kunnen zich snel opstapelen, vooral als er frequent onderhoud nodig is om de efficiëntie van uw systeem te waarborgen.

Door te investeren in vogelwering, bespaart u niet alleen op de directe kosten van onderhoud en reparaties, maar ook op de indirecte kosten die gepaard gaan met energieverlies en verminderde efficiëntie. Dit betekent minder onderbrekingen en meer gemoedsrust, omdat uw zonne-energiesysteem probleemloos blijft functioneren. Bij Twentse Energie Groep bieden we hoogwaardige, duurzame vogelwering die speciaal is ontworpen om uw zonnepanelen te beschermen en uw onderhoudskosten tot een minimum te beperken.

Waarom Twentse Energie Groep?

Met jarenlange ervaring en uitgebreide expertise op het gebied van zonne-energie, zijn wij de specialisten die u nodig heeft voor een succesvolle installatie. Ons team van professionals beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om hoogwaardige zonne-energiesystemen te ontwerpen en te installeren die aan uw specifieke behoeften voldoen. Wij geloven in een persoonlijke benadering en luisteren naar uw wensen en verwachtingen. Ons team staat klaar om u deskundig advies te geven en oplossingen op maat te bieden die perfect aansluiten bij uw situatie en budget. Uw tevredenheid staat bij ons altijd voorop.

Bij Twentse Energie Groep streven we naar de hoogste kwaliteitsnormen in al onze projecten. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken en hoogwaardige materialen om duurzame en betrouwbare zonne-energiesystemen te leveren. U kunt vertrouwen op de kwaliteit en prestaties van onze installaties, die worden ondersteund door uitgebreide garanties. Bij Twentse Energie Groep streven we naar een uitstekende klantenservice, vanaf het eerste contact tot na de installatie. Wij begeleiden u gedurende het hele proces, van het aanvragen van subsidies en vergunningen tot de uiteindelijke oplevering van het zonne-energiesysteem. Ons vriendelijke en deskundige team staat altijd voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden en u te ondersteunen.

"Twentse Energie Groep: al 12 jaar uw duurzame installateur!"

Testimonials HTML

Wat klanten vertellen

Andreas Dold

"Conform namens afspraak snelle service en perfect geplaatst en niet te duur ik be zeer tevreden"

Maryam Datoobar

"Sinds 2 weken heb ik 20 zonnepanelen en een laadpaal voor mijn elektrische auto. De medewerkers hebben zeer vakkundig werk verricht en waar ik ontzettend blijk mee was, was de goede nazorg.

Twentse Energie Groep is een absolute aanrader!

Bedankt heren!!!"

Gerrit Reinders

"Snelle levering tegen concurrerende prijs goedkoopste in Twente."

Marco Strijks

"Prima partner in duurzame oplossingen. De kwaliteit ervaar je door de neutrale benadering en de jarenlange ervaring."

Herman Plas

"Goed advies vooraf, prettige en vakkundige medewerkers. Afspraken nagekomen en goed werk afgeleverd. Kan dit bedrijf voor 100% adviseren."

Albert J.

"Plaatsing na opdracht zeer snel, de plaatsing zelf ook en bijzonder vriendelijk personeel. Alles werkt na wens."

Jasper Lowhuis

"Heel tevreden over gehele traject. Goed, persoonlijk advies door Eelke in voorbereiding. Communicatie mbt planning en installatie was prima. Monteurs dachten goed mee en werkten netjes en snel. Aanrader wat ons betreft."

Harald Hendriks

"Sinds vorige week 20 panelen laten zetten door dit Twents top bedrijf. Ze doen wat ze zeggen en dat is uitstekende service en kwaliteit bieden! De monteurs willen echt het beste voor de klant en niks is ze te veel. Dus ook nog eens service op maat. Peter heeft me uitstekend geholpen bij mij wensen en hij stond altijd klaar als ik weer wat vragen had. Het installeren van de app duurde even maar er werd meteen naar oplossingen gezocht die er dan ook waren. We zouden dit bedrijf aan iedereen willen adviseren in de immense doolhof van zonnepaneel aanbieders. Prijs kwaliteit verhouding ook zeer goed. Nogmaals bedankt en ga door met waar jullie goed in zijn."

Veelgestelde vragen

Vogelwering voor zonnepanelen is een systeem van barrières en beschermende netten die voorkomen dat vogels zich onder of rondom uw zonnepanelen nestelen. Het is essentieel omdat vogels schade kunnen veroorzaken aan de bekabeling en panelen door nesten te bouwen en uitwerpselen achter te laten. Dit kan leiden tot verminderde efficiëntie van uw zonnepanelen, hogere onderhoudskosten en mogelijke veiligheidsrisico’s.

Vogelwering wordt geïnstalleerd rond de randen van de zonnepanelen, zonder het oppervlak van de panelen zelf te bedekken. Het systeem is ontworpen om te voorkomen dat vogels toegang krijgen tot de ruimte onder de panelen. Het heeft geen invloed op de prestaties van de zonnepanelen; integendeel, het helpt om de efficiëntie te behouden door te voorkomen dat vogelnesten en uitwerpselen de panelen bedekken en schaduw veroorzaken.

Ja, vogelwering is diervriendelijk. De materialen en ontwerpen die worden gebruikt, zijn bedoeld om vogels op een humane manier te ontmoedigen zonder hen schade te berokkenen. Het doel is om vogels ervan te weerhouden zich te nestelen onder de zonnepanelen zonder gebruik te maken van schadelijke methoden zoals scherpe punten of chemische afweermiddelen.

Vogelwering is gemaakt van duurzame, weerbestendige materialen die lang meegaan, meestal vele jaren. Het vereist minimaal onderhoud, aangezien de barrière zelf stevig is en bestand tegen de elementen. Af en toe een visuele inspectie om te controleren op eventuele beschadigingen of verschuivingen is meestal voldoende om ervoor te zorgen dat het systeem effectief blijft.

Hoewel het mogelijk is om vogelwering zelf te installeren, wordt het sterk aanbevolen om een professional in te schakelen. Een professionele installateur van Twentse Energie Groep heeft de ervaring en de juiste gereedschappen om de vogelwering correct en veilig te installeren. Dit garandeert dat de bescherming optimaal is en voorkomt mogelijke problemen die kunnen ontstaan door een verkeerde installatie.