Degradatie van zonnepanelen: Wat u moet weten


Er zijn een aantal belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het nemen van een beslissing over zonnepanelen voor uw bedrijf of woning. Een van de meest cruciale is inzicht in de degradatiesnelheid van de zonnepanelen die u evalueert, hoe deze zich verhoudt tot fabrikanten en welke impact de degradatie van zonnepanelen kan hebben op de bedrijfsresultaten van uw organisatie.

 

Maar wat betekenen de termen "degradatie" en "degradatiesnelheid" precies - en hoeveel moet de degradatiesnelheid van uw commerciële zonnepanelen meewegen in de beslissingen die u neemt? Laten we even snel kijken.

 

Wat is degradatie van zonnepanelen en wat betekent "degradatiesnelheid"?

 

Het klinkt misschien onheilspellend, maar "degradatie" is slechts een term die in de branche wordt gebruikt om de afname van de output te beschrijven die alle zonnepanelen in de loop van de tijd ervaren.

Dus, als je je afvraagt: "Gaan zonnepanelen na verloop van tijd achteruit?", Dan is het korte antwoord "Ja". Alle zonnepanelen gaan achteruit. Maar ze degraderen niet allemaal in hetzelfde tempo - dat is waar het om gaat en een nadere beschouwing vereist. In hun eerste bedrijfsjaar ondergaan panelen doorgaans een kortdurende degradatie die varieert van minder dan 1% tot 3%. Daarna, volgens een recente studie, daalt de prestatie van zonnepanelen met gemiddeld 0,8% tot 0,9% per jaar.

 

Als het eerste jaar van een paneel bijvoorbeeld 2% verslechtering op korte termijn was, zou het in het tweede jaar met 98% efficiëntie werken. Vanaf dat moment, ervan uitgaande dat het daarna met 0,8% per jaar afneemt, zou het in jaar 25 nog steeds met 78,8% efficiëntie werken.

 

Nu vraag je je waarschijnlijk af: "Hoe lang gaan zonnepanelen eigenlijk mee?" Dat is een goede vraag. Uitgebreide tests uitgevoerd door commerciële zonnepaneelfabrikanten suggereren dat de levensduur van zonnepanelen ergens tussen de 25 en 40 jaar ligt, afhankelijk van de fabrikant. Dat betekent niet dat panelen na die tijd niet meer werken of elektriciteit opwekken. Het betekent simpelweg dat hun energieproductie is afgenomen tot een punt dat verder gaat dan wat fabrikanten de 'nuttige levensduur' van een paneel noemen.

 

Welke impact kan de snelheid van commerciële zonnedegradatie hebben op uw bedrijf?

 

We hebben gezien hoe een gemiddeld zonnepaneel zou verslechteren. Maar wat als u een paneel overweegt dat sneller achteruitgaat, misschien met een snelheid van 1,0% per jaar, of langzamer, zoals een percentage van slechts 0,25% per jaar? Is dat een groot verschil?

 

Het kan zeker zijn. Het feit is dat die zes- of zeven tienden van een procentpunt aan degradatiesnelheid kunnen oplopen tot duizenden kilowattuur aan energie die elk jaar verloren gaat, afhankelijk van het aantal panelen en hoe lang ze elektriciteit hebben opgewekt. Dat betekent dat u geld zou kunnen uitgeven door stroom van het net te moeten halen in plaats van uw geïnstalleerde zonnepanelen. Voor een grote commerciële installatie kan dat honderdduizenden dollars betekenen gedurende de levensduur van het systeem.

 

Daarom is het belangrijk om te overwegen of het financieel gezien op de lange termijn beter is om vooraf te besparen op panelen van lagere kwaliteit met een hoger degradatiepercentage, of te investeren in panelen van hogere kwaliteit (en mogelijk duurder) die langzamer worden afgebroken. U moet de mogelijke kostenbesparingen altijd vooraf vergelijken terwijl u uw opties evalueert.

 

Het verschil in degradatiepercentage kan zich vertalen in een aanzienlijk bedrag in de komende 10, 15 of 25+ jaar.

 

Oorzaken van degradatie van zonnepanelen - en hoe de snelheid zo laag mogelijk te houden

 

Over het algemeen zijn zonnepanelen extreem duurzaam en gebouwd om harde wind en zware sneeuwbelasting te weerstaan. Dat gezegd hebbende, als u uw commerciële zonnepaneelsysteem in de gaten houdt en ervoor zorgt dat het goed wordt onderhouden, kan dit elk jaar leiden tot een lagere afbraaksnelheid en meer output op de lange termijn. Hier is een blik op de oorzaak van de degradatie van zonnepanelen en een paar tips om het tarief laag te houden:

 

Afhankelijk van de kwaliteit van de materialen van uw panelen, hoe extremer de weersomstandigheden waaraan ze worden blootgesteld (bijv. Harde wind en vochtigheid, verzengende temperaturen op het dak, jaarlijkse cycli van bevriezen / ontdooien), hoe sneller ze kunnen verslechteren. Als uw panelen worden geïnstalleerd in een omgeving waar het weer een rol kan spelen, vraag dan naar manieren waarop ze kunnen worden beschermd tegen de elementen.

Controleer uw panelen jaarlijks op fysieke schade, zoals in de wind waaiende bomen of struiken en krassen veroorzaken. Hoe meer oppervlaktekrassen op uw panelen, hoe sneller ze worden afgebroken. De plaatsing van uw zonnepanelen - zoals grond-, dak- of carportinstallaties - kan ook invloed hebben op hoe snel uw panelen verslechteren.

Het schoonmaken van uw panelen speelt ook een belangrijke rol spelen om ervoor te zorgen dat ze niet sneller achteruitgaan dan verwacht. Het vuil dat op uw zonnepanelen terecht komt blokkeert het licht. Hierdoor presteert het paneel niet optimaal en heeft u een lager rendement. Daarom is het geadviseerd om tenminste 2 keer per jaar uw installatie te reinigen.

Belangrijkste opmerkingen over de snelheden van commerciële zonnedegradatie

 

Als u commerciële zonnepanelen voor uw organisatie vergelijkt, zijn hier enkele belangrijke punten over degradatie:

 

Begrijp de achteruitgang van de panelen die u overweegt, evenals wat die afname van de energie-output zou betekenen in verloren stroom - en euro’s en centen - gedurende de levensduur van de panelen.

Beoordeel de financiële impact van het kiezen van een paneel met lagere initiële kosten maar een hoger degradatiepercentage vergeleken met een paneel met hogere initiële kosten maar een lager degradatiepercentage. De providers die u overweegt, moeten u een kostenbesparingsanalyse kunnen geven over 10, 15 en 25 jaar.

Lees welke stappen uw leverancier aanbeveelt op het gebied van plaatsing, doorlopende inspecties, reiniging en onderhoud om de degradatie van uw zonnepaneel zo laag mogelijk te houden.

Het is een zekerheid dat alle zonnepanelen in de loop van de tijd zullen verslechteren. Echter, het uitvoeren van grondig onderzoek vooraf - en het stellen van de juiste soorten vragen - kan u helpen om op lange termijn de beste commerciële keuze voor zonnepanelen voor uw organisatie te maken.