5 misvattingen over de effecten van het weer op zonnepanelen


Bijna elke regio is vatbaar voor een soort van extreme weersomstandigheden. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in zonne-energie, hebben zich waarschijnlijk afgevraagd wat de effecten zijn van extreem weer op zonne-installaties. Kan deze duurzame energiebron de druk aan?

In een poging om het alles recht te zetten en een handvol van de hardnekkige misvattingen over de duurzaamheid en efficiëntie van fotovoltaïsche (PV) technologie in extreme weersomstandigheden uit de wereld te helpen, proberen we 5 veelvoorkomende misvattingen op te lossen.

 

Misvatting 1: zonnepaneelinstallaties presteren niet goed in koude klimaten

Dit is de grootste misvatting die de PV-technologie kent. De waarheid is dat zonnepanelen energie halen uit licht, niet uit warmte. Koud weer heeft dus weinig te maken met hoe goed uw zonne-installatie functioneert.

Als er iets is, kunnen koude temperaturen ervoor zorgen dat een installatie beter presteert. Omdat zonnepanelen naarmate ze warmer en heter worden feitelijk minder stroom gaan produceren uit dezelfde hoeveelheid zonlicht. Maar dat is alleen in extreme gevallen.

In gebieden die vatbaar zijn voor temperaturen onder het vriespunt, genereert u energie zolang de zon op uw panelen schijnt.

 

Misvatting 2: Het heeft geen zin om een ​​zonne-installatie te hebben in gebieden die gevoelig zijn voor zware sneeuwval

Niet correct. Zonnepanelen en sneeuw kunnen (en moeten) naast elkaar bestaan. De hoeveelheid energie die u uit uw zonne-installatie haalt in besneeuwde gebieden is bijna volledig gebaseerd op de kwaliteit van uw panelen en hoe ze zijn geïnstalleerd.

De beste panelen zijn ontworpen om extreme temperatuurschommelingen (ook bekend als thermische cycli) in zowel warme als koude klimaten aan te kunnen. En als ze correct zijn geïnstalleerd, smelten ze sneeuw sneller dan een dak zonder panelen.

En als u zich in een extreem besneeuwd gebied bevindt, kunt u kiezen voor het ontwerp van de carport op zonne-energie om uw werknemers, bezoekers of studenten te beschermen tegen de elementen.

 

Misvatting 3: Zonnepanelen en wind gaan niet samen

Niet waar. Een hoogwaardige zonne-installatie mag niet meer worden beïnvloed door harde wind - noch de zee of anderszins - dan enig ander deel van uw gebouw of faciliteit.

De beste zonne-installaties worden geïnformeerd door lokale windpatronen en bestaan ​​uit componenten die ook zijn getest op extreme windbelastingen.

Denk holistisch: investeren in hoogwaardige panelen bij een leverancier die uw systeem monteert met kabels van lage kwaliteit, spanbanden of stellingen is kortzichtig. U wilt geen goedkope kabel die in de wind zwiept om uw energie-output in gevaar te brengen.

 

Misvatting 4: Zonnepanelen zijn kwetsbaar en kunnen gemakkelijk barsten als ze aan hagel worden blootgesteld

Je zou kunnen denken: "Zonnepanelen en hagel - dat kan geen goede combinatie zijn." Je zou je zelfs kunnen voorstellen dat je panelen kraken als ze voor het eerst worden bekogeld met die supersnelle ijsballen. Maar de eenvoudigste manier om dat gerucht te verdrijven, is door te zeggen: "Daar is een test voor."

Elk vervaardigd zonnepaneel moet worden getest op extreme weersomstandigheden. En om te bewijzen dat ze dit hebben gedaan, moet een fabrikant aan verschillende certificering voldoen, voordat de zonnepanelen mogen worden geïnstalleerd.

Deze certificering bewijst dat een zonnepaneel aan een aantal veiligheids-, duurzaamheids- en kwaliteitsbeoordelingen heeft voldaan.