Let op: i.v.m bouwvakantie zijn wij gesloten tussen 27-7 en 25-8

IQ Battery 10T

Betrouwbaar, slim, eenvoudig en veilig

 • Geheel geïntegreerd AC-batterijsysteem
 • 3 IQ Battery 3T opslageenheden
 • Software- en firmware-upgrades op afstand
 • Monitoring en beheer via mobiele app
Ik wil advies
Product 1
Product 2
Product 3
Product 4
Product 5
Product 6
Thumbnail 1 Thumbnail 2 Thumbnail 3 Thumbnail 4 Thumbnail 5 Thumbnail 6

Voor- en nadelen

 • Alleen compatibel met Enphase micro-omvormers
 • Hoog in gewicht
 • Modulair systeem
 • Innovatieve samenstelling
 • Slimme technologie
 • Eenvoudig te herstellen
 • IP55-gecertificeerd

IQ Battery 10T

Dit geavanceerde systeem combineert betrouwbaarheid, intelligentie, eenvoud en veiligheid in één krachtige eenheid. Met drie IQ Battery 3T opslageenheden en twaalf geïntegreerde IQ8X-BAT-Microinverters biedt het IQ Battery 10T een totale bruikbare energiecapaciteit van 10,5 kWh en een vermogen van 3,84 kW. Dit stelt installateurs in staat om het systeem eenvoudig aan te passen aan de specifieke behoeften van nieuwe of bestaande klanten. Betrouwbaarheid staat voorop, met de bewezen betrouwbaarheid van IQ Microinverters als basis en ondersteund door een 15-jarige beperkte garantie. Het systeem omvat drie onafhankelijke IQ Battery-opslagbasiseenheden en twaalf ingebouwde IQ8X-BAT Microinverters, allemaal passief gekoeld voor geruisloze werking zonder bewegende delen of ventilatoren.

Dankzij slimme functies zoals software- en firmware-upgrades op afstand, monitoring en beheer via een mobiele app en ondersteuning voor zelfconsumptie, biedt het IQ Battery 10T een ongeëvenaarde controle en gemak. De installatie is snel en eenvoudig dankzij het plug-and-play ontwerp en de compatibiliteit met standaard AC-bekabeling. Bovendien zijn de batterijcellen uitgebreid getest op veiligheid, en de stabiele chemie van lithium-ijzerfosfaat (LPF) zorgt voor maximale veiligheid en een lange levensduur. Kies voor het IQ Battery 10T alles-in-één AC-opslagsysteem van Twentse Energie Groep en maak vandaag nog de overstap naar een slimmere, veiligere en duurzamere energietoekomst voor jouw huis.


Vraag een offerte aan

Technische specificaties

Uitvoer (AC)

Batterij

Mechanische Gegevens

Nominaal (continu) uitgangsvermogen 3,84 kVA Totale capaciteit 10,5 kWh Afmetingen (BxHxD) 1283 x 775 x 188 mm
Nominale spanning/bereik 230/ 184-253 VAC Bruikbare capaciteit 10,5 kWh Gewicht Drie afzonderlijke 40,5 kg basiseenheden plus 22,1 kg behuizing en montagebeugel; totaal 143,6 kg
Nominale frequentie/bereik 16,7 A Batterijrendement 96% Behuizing Geschikt voor buiten, bij voorkeur binnen – IP55
Vermogensfactor (instelbaar) Capacitief 0,85 ... Inductief 0,85 Nominale gelijkspanning 67,2 V Koeling Natuurlijke convectie – Geen ventilatoren
Interconnectie Monofasig Maximale gelijkspanning 75,6 V Installatiehoogte Tot 2500 meter
Maximale AC-kortsluitfoutstroom over 3 cycli 8,4 Arms Bedrijfstemperatuurbereik van omgeving -15°C tot 55°C (5°F tot 131°F), niet-condenserend Bevestiging Wandmontage
Round trip efficiency 89% Optimaal bedrijfstemperatuurbereik 0°C tot 30°C (32°F tot 86°F)
Chemische samenstelling Lithiumijzerfosfaat (LFP)

Download datasheet

Veelgestelde vragen

Momenteel ondersteunt Enphase IQ Battery alle modellen stringomvormers van SolarEdge, Fronius en SMA. Deze lijst zal in de toekomst worden aangevuld met extra merken.

IQ-BatteryBatteries hebben geen hybride omvormer of zelfstandige omvormer nodig omdat het een AC-gekoppeld product is met bidirectionele Enphase-micro-omvormers.

Om een IQ-Battery te integreren met een bestaande omvormer van derden, moet u een Envoy - S, verbruiks- en productiestroomtransformatoren, een draadloze communicatieset en een IQ Relay installeren. In sommige gevallen, waar de IQ-Battery zich op enige afstand van de Envoy - S bevindt, kunnen range extender(s) nodig zijn om het bereik van de communicatieset te vergroten. Op locaties zonder breedband internet zal ook een mobiele modem nodig zijn.

Nee, IQ-Batteries kunnen niet worden gebruikt naast opslag van derden. Enphase raadt aan om de IQ-Battery te gebruiken met Enphase-micro-omvormers of een aanbevolen stringomvormer van derden.

U hoeft niet te wachten

Binnen een week gemonteerd

Vandaag besteld, volgende week geïnstalleerd!

053 - 475 35 00

Testimonials HTML

Wat klanten vertellen

Andreas Dold

"Conform namens afspraak snelle service en perfect geplaatst en niet te duur ik be zeer tevreden"

Maryam Datoobar

"Sinds 2 weken heb ik 20 zonnepanelen en een laadpaal voor mijn elektrische auto. De medewerkers hebben zeer vakkundig werk verricht en waar ik ontzettend blijk mee was, was de goede nazorg.

Twentse Energie Groep is een absolute aanrader!

Bedankt heren!!!"

Gerrit Reinders

"Snelle levering tegen concurrerende prijs goedkoopste in Twente."

Marco Strijks

"Prima partner in duurzame oplossingen. De kwaliteit ervaar je door de neutrale benadering en de jarenlange ervaring."

Herman Plas

"Goed advies vooraf, prettige en vakkundige medewerkers. Afspraken nagekomen en goed werk afgeleverd. Kan dit bedrijf voor 100% adviseren."

Albert J.

"Plaatsing na opdracht zeer snel, de plaatsing zelf ook en bijzonder vriendelijk personeel. Alles werkt na wens."

Jasper Lowhuis

"Heel tevreden over gehele traject. Goed, persoonlijk advies door Eelke in voorbereiding. Communicatie mbt planning en installatie was prima. Monteurs dachten goed mee en werkten netjes en snel. Aanrader wat ons betreft."

Harald Hendriks

"Sinds vorige week 20 panelen laten zetten door dit Twents top bedrijf. Ze doen wat ze zeggen en dat is uitstekende service en kwaliteit bieden! De monteurs willen echt het beste voor de klant en niks is ze te veel. Dus ook nog eens service op maat. Peter heeft me uitstekend geholpen bij mij wensen en hij stond altijd klaar als ik weer wat vragen had. Het installeren van de app duurde even maar er werd meteen naar oplossingen gezocht die er dan ook waren. We zouden dit bedrijf aan iedereen willen adviseren in de immense doolhof van zonnepaneel aanbieders. Prijs kwaliteit verhouding ook zeer goed. Nogmaals bedankt en ga door met waar jullie goed in zijn."

Vraag direct een offerte aan!