Let op: i.v.m bouwvakantie zijn wij gesloten tussen 27-7 en 25-8

Zonnepaneel Glas- Getemperd VS. Bord


Bij het kopen van een merk voor zonnepanelen, zijn de problemen die bij mensen voorop staan, meestal onderwerpen als de efficiëntie en het wattage van een zonne-energiesysteem. Een kwestie waar vaak niet de nodige aandacht aan wordt besteed, is zonnepaneelglas. Het soort glas op een zonnepaneel doet er echt toe.

Wanneer u een zonnepaneel koopt, is dit een investering op lange termijn. Het zou u tientallen jaren goed van pas moeten komen. Hoewel de meeste fabrikanten langdurige garanties bieden, tot wel 25 jaar, is het belangrijk op te merken dat de fabrikant aanwezig moet zijn om deze te respecteren. Er zijn nog steeds veel nachtvliegers in de zonnepanelenindustrie. Ze verlaagden de prijzen door te bezuinigen op de kwaliteit van de componenten.

Hoewel een garantie van een solide bedrijf een geweldige verzekeringspolis is, is er ook het ongemak van het indienen van een garantieclaim. Je moet de panelen naar beneden trekken en naar het bedrijf brengen. Het is allemaal erg storend en stressvol. Het is het beste om vanaf het begin gemoedsrust te hebben. Dat kun je alleen hebben als elk onderdeel van het paneel van de hoogst mogelijke kwaliteit is.

De gevaren van goedkoop zonnepaneelglas

Goedkoop zonnepaneelglas kan na verloop van tijd vertroebelen. Bewolkt glas vermindert de efficiëntie van zonnepanelen aanzienlijk. Gebroken glas is niet alleen een algemeen veiligheidsprobleem en kan zelfs als het glas alleen maar barst, water doorlaten en brandgevaar opleveren. Water en elektriciteit gaan gewoon niet samen.

Let bij het kiezen van een monokristallijn, polykristallijn of amorf zonnepaneel op het type glas op het paneel. Zoek naar panelen met gehard glas. Hierover dient een duidelijke vermelding te staan ​​in de paneelspecificaties.

Wat is gehard glas?

Gehard glas, ook wel veiligheidsglas of gehard glas genoemd, is tot zes keer zo sterk als normaal vlakglas. De vervaardiging ervan is met thermische of chemische middelen. We zijn getuige geweest van panelen met gehard glas die met enige kracht op met rotsen bezaaide grond werden gekanteld zonder te breken. Dit is iets wat we natuurlijk niet aanraden om uit te proberen, maar het laat zien hoe sterk het materiaal is. Wanneer gehard glas breekt, valt het in kleine stukjes uiteen in plaats van lange en vlijmscherpe scherven te creëren.

Vlakglas in zonnepanelen

Dit wordt meestal aangetroffen in goedkopere merken van monokristallijne en polykristallijne panelen gemaakt door kleine, relatief onbekende bedrijven. Het is echter ook terug te vinden in bekende merken in amorfe (dunne film) zonnepanelen die een glasplaatcomponent hebben.

De meeste amorfe panelen kunnen vanwege hun constructiemethode alleen vlakke plaat gebruiken. Bij de gebruikelijke creatie van amorfe panelen wordt speciaal siliciumrijk gas, silaan genaamd, bij hoge temperaturen rechtstreeks op de achterkant van een glasplaat of op een stalen plaat aangebracht. Sommige fabrikanten omzeilen de relatieve zwakte door dikker vlakglas te gebruiken. Dit is echter nog steeds niet zo sterk als het gebruik van wit gehard glas.

 

Vergeet bij het kopen van zonnepanelen niet dat dit een belangrijk punt is om op te letten - zoals vermeld, moet het duidelijk worden vermeld op de productspecificaties met betrekking tot het type glas dat wordt gebruikt, aangezien dit een belangrijk kenmerk is. Als dat niet het geval is, is de kans groot dat het plat glas is en u moet deze waarschijnlijk vermijden.