Zijn zonnepanelen slecht voor mijn dak?


Zonne-installaties hebben de afgelopen tien jaar een gestage stijging gekend en het ziet er niet naar uit dat de verkoop en installatie snel zullen vertragen. De kans is groot dat als je thuis of op kantoor nog geen zonne-energie hebt, je waarschijnlijk wel iemand kent die dat wel doet.

Veel huiseigenaren zullen vragen of zonnepanelen slecht zijn voor uw dak, meestal met betrekking tot gaten of waterlekkage, of dat zonnepanelen uw dak beschermen.

Als u aan zonne-energie denkt en zich zorgen maakt over de gevolgen voor uw dak, zult u blij zijn te weten dat zonnepanelen in plaats van uw dak te beschadigen een kleine beschermingslaag kunnen bieden en zelfs uw dak kunnen helpen om de waarde van uw dak te verhogen. huis of bedrijf.

Kunnen zonnepanelen mijn dak beschermen?

De verkoelende effecten van zonnepanelen

Omdat zonnepanelen zich boven het dak bevinden, helpen ze het dak koel te houden tegen de harde zonnestralen. Dit doen ze door het zonlicht te absorberen dat anders direct op het dak zou vallen. Er is ook een ruimte tussen de panelen en het dak waar lucht kan stromen om onder de panelen te helpen afkoelen. Omdat de zonnepanelen effectief werken als een schaduwboom over het dak, helpen ze niet alleen om het dak veiliger te houden tegen vallende ledematen en puin, maar volgens een onderzoek van UC San Diego helpen ze de temperatuur in huis tot bijna 35% of meer.

Bescherming tegen slecht weer

Guur weer zoals sneeuw, hagel en zelfs overmatige wind en regen kunnen in de loop van de jaren schade aan een dak veroorzaken. Als er zonnepanelen op het dak staan, is er nu een soort wegversperring om het zware weer te blokkeren, althans in geringe mate, en dit kan het dak helpen beschermen en kan het zelfs langer laten meegaan dan zonder de panelen.

Geen grote gaten in het dak

Veel mensen maken zich zorgen over overmatige gaten in het dak die tot lekken of schade aan dakspanen zullen leiden. Zonnepanelen worden geïnstalleerd met een ballastsysteem of een dakklemsysteem en huiseigenaren moeten weten dat geen van beide gaten in het dak nodig heeft. Er zijn enkele systemen die in de dakspanten van het dak worden geschroefd, maar als de installateur een professionele installateur van zonnepanelen is, hoeft u zich geen zorgen te maken over gaten die ervoor zorgen dat er water naar de zolder lekt. SheltonRoofing.com heeft samengewerkt met tal van installatiebedrijven voor zonnepanelen en zij adviseren dat installateurs van zonne-energie vandaag de dag gemakkelijk het dak zonnepanelen snel op, zonder zorgen.

Bij sommige van de nieuwere installatiesystemen voor zonnepanelen kunnen bedrijven klemsystemen gebruiken die installatie mogelijk maken zonder zelfs maar één gat in het dak te boren. Dit betekent dat de dakgarantie volledig op zijn plaats is en u zich geen zorgen hoeft te maken over lekken door het plaatsen van zonnepanelen.

Geen zorgen over ongeldige garanties

Het is het beste om zonnepanelen te laten installeren op een dak dat niet ouder is dan vijf jaar. Sommige installateurs zullen niet eens overwegen om een ​​zonnepaneelinstallatie te doen op een dak dat al jaren op staat, want uiteindelijk zal het dak vervangen moeten worden. Zonnebedrijven werken er hard aan om ervoor te zorgen dat uw panelen correct zijn ingesteld, en ze nemen veel tijd om ervoor te zorgen dat het werk professioneel wordt afgehandeld op een manier die er niet toe leidt dat een garantie op het dak komt te vervallen. Simpleray is door Solar Power World uitgeroepen tot een van de Top 500 zonne-aannemers in het land, en het garanderen van een veilige, schadevrije installatie is een topprioriteit voor klanten.

Een nieuw dak is een van de duurste renovatiewerkzaamheden die iemand ooit aan zijn huis heeft gedaan, en met een prijskaartje dat vaak hoger is dan 9000 Euro voor een huis van gemiddeld 2500 vierkante meter, wil niemand iets laten beschadigen en dan vinden uit dat een slordige installatie de garantie ongeldig maakte. Zelfs een klein zoekgeraakt gat of een scheur in een dakspaan kan waterschade veroorzaken op de zolder van een huis. Bedrijven werken tegenwoordig nauw samen met hun klanten en met de professionals in de dakbedekkingsindustrie om ervoor te zorgen dat er niets in het gedrang komt tijdens een installatie.

 

Uw dakwaarde kan stijgen

Als u van plan bent uw huis of bedrijf in de toekomst te verkopen, kan een zonne-installatie een grote hulp zijn. Nu meer mensen vandaag meer dan ooit willen ‘groen gaan’, kan het een enorm voordeel zijn om te weten dat een eigenaar van een onroerend goed heeft geïnvesteerd in zonne-energie. Uw dak dat voorheen $ 9000 waard was, is nu misschien het dubbele (of meer) waard alleen omdat u in een zonnestelsel hebt geïnvesteerd.

Waar het op neerkomt is dit; Door zonnepanelen op uw dak te installeren, kunt u niet alleen uw elektriciteitsrekening laag houden en is het ook veiliger voor het milieu, maar u kunt uw totale huiswaarde aanzienlijk verhogen door de installatie alleen maar te laten uitvoeren. Het beste van alles is dat u zich met moderne installatiepraktijken geen zorgen meer hoeft te maken over gaten, scheuren en andere schade aan uw dak.