Top 4 voordelen van zonnebatterijen in 2021


Hoewel zonnebatterijen een aanzienlijke investering zijn, kiezen steeds meer huiseigenaren ervoor om ze samen met hun zonnepanelen te installeren vanwege alle grote voordelen die zonnebatterijen bieden.

In dit artikel bespreken we enkele voordelen van zonnebatterijen en onderzoeken we of ze de moeite waard zijn om aan te schaffen voor je huis.

Hoe werken zonnebatterijen?

Met een typisch netgekoppeld zonnepaneelsysteem wordt elke keer dat uw zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan uw huis verbruikt, de extra elektriciteit naar het net gestuurd. In de meeste staten geeft uw hulpprogramma u een soort van waarde voor die elektriciteit via een programma dat netto-meting wordt genoemd.

Wanneer je een zonnebatterij installeert, kun je die overtollige zonnestroom opslaan in plaats van terug te sturen naar het net. Vervolgens kunt u de opgeslagen energie later op de dag gebruiken, wanneer uw zonnepanelen niet genoeg elektriciteit produceren om in de energiebehoeften van uw huis te voorzien.

Wat zijn de voordelen van zonnebatterijen?

Overweeg je om je zonnepanelen te koppelen aan energieopslag? Hier zijn enkele van de voordelen waarvan u kunt genieten met een zonnebatterij.

Energie-onafhankelijkheid

Wanneer u een zonnebatterij installeert, hoeft u niet zozeer op uw hulpprogramma te vertrouwen. Dit is geweldig nieuws, vooral als u in een gebied woont waar regelmatig black-outs optreden. Een batterij op zonne-energie zorgt ervoor dat uw lichten aan blijven en uw telefoons opgeladen, zelfs als de stroom van uw buren uitvalt.

Normaal gesproken stoppen zonnepanelen met het produceren van elektriciteit wanneer de stroom uitvalt om terugkoppeling naar het net te voorkomen. Maar wanneer u een batterij aan uw zonnestelsel toevoegt, blijven uw zonnepanelen uw huis van stroom voorzien en uw batterij opladen - zelfs tijdens een stroomstoring.

Een zonnebatterij geeft u gemoedsrust, wetende dat zelfs als het net uitvalt, uw stroom nog steeds aan staat.

Verminder de ecologische voetafdruk

Als je een zonnebatterij installeert, gebruik je alle schone zonne-energie die je panelen produceren. Als die zonne-energie niet in een batterij wordt opgeslagen, moet je uiteindelijk energie uit het net halen, die meestal wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen.

Dit betekent dat uw huis op vuile energie zal draaien, terwijl u het had kunnen voorzien van schone energie die u had opgeslagen.

Dus als uw belangrijkste reden voor het installeren van een zonnestelsel uw wens is om groen te worden, is het combineren van zonne-energie met opslag de beste manier om ervoor te zorgen dat uw huis een kleine ecologische voetafdruk behoudt.

 

Stille back-upstroom

Zoals we eerder vermeldden, bieden zonnebatterijen u back-upstroom wanneer het net uitvalt. In tegenstelling tot conventionele gasgeneratoren, die veel mensen gebruiken tijdens langdurige stroomuitval, maken zonnebatterijen geen geluid.

Dat betekent dat u direct profiteert van betrouwbare stroom, zonder het geluid en de luchtvervuiling die gepaard gaat met benzineslurpende generatoren. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het verkrijgen van brandstof voor een zonnebatterij, wat duur en tijdrovend kan zijn.

U kunt gewoon achterover leunen en ontspannen terwijl uw zonnepanelen uw batterij blijven opladen.

Besparing op elektriciteitsrekening

Door een zonnebatterij te installeren, kunt u ook besparen op uw elektriciteitsrekening. Hoeveel u kunt besparen, is echter afhankelijk van het type nettometing dat uw hulpprogramma biedt.

Met nettometing geeft uw nutsbedrijf u een creditering op uw elektriciteitsrekening voor overtollige zonne-energie die u naar het net stuurt om een ​​deel van uw toekomstige energiekosten te compenseren. Als uw hulpprogramma een netto-meting voor de volledige detailhandel heeft, heeft het economisch niet veel zin om een ​​zonnebatterij te installeren.

Als uw hulpprogramma gebruikmaakt van gebruiksduur, is een zonnebatterij financieel verstandiger. Bij gebruikstijden varieert de prijs van elektriciteit, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Als u een batterij heeft, kunt u ervoor kiezen om uw opgeslagen energie te gebruiken wanneer elektriciteit het duurst is, waardoor u meer bespaart op de elektriciteitsrekening.

Is een zonnebatterij geschikt voor uw huis?

Zonnebatterijen zijn een geweldige investering voor huiseigenaren die in gebieden wonen die regelmatig te maken hebben met stroomuitval of waar nutsbedrijven geen volledige nettometing voor de detailhandel bieden. Ze zijn ook de beste manier om de hoeveelheid hernieuwbare energie die uw huis gebruikt te maximaliseren.

Houd er rekening mee dat zonnebatterijen niet goedkoop zijn. Een lithium-ion-zonnebatterij kan overal tussen de $ 7.000 en $ 12.000 kosten, exclusief installatie. Dat is de reden waarom de meeste huiseigenaren die op plaatsen wonen met een volledige nettometing, er niet voor kiezen om hun systeem te koppelen met zonnebatterijen - het is het gewoon niet waard. Voor deze mensen zal het installeren van een batterij de totale kosten van hun zonnestelsel verhogen, terwijl ze exact dezelfde besparingen opleveren die ze zouden krijgen zonder een batterij.

De kosten van zonnebatterijen nemen echter af en zullen naar verwachting in de toekomst nog verder dalen. Hopelijk maken meer prijsdalingen batterijen de moeite waard, waar je ook woont.

Maar voorlopig zijn batterijen het beste voor huiseigenaren die wonen op een plek waar het elektriciteitsnet onbetrouwbaar is, geen volledige nettometing in de detailhandel ontvangen, of voor degenen die proberen hun ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen.