Saldeer Regeling


Wat is salderen?

Even een opfrisser. Wat is salderen ook alweer? Wanneer je overdag energie opwekt met uw zonnepanelen installatie, maar niet thuis bent kan het zo zijn dat u meer opwekt dan verbruikt. U heeft op dat moment een overschot aan energie. Om deze energie niet verloren te laten gaan levert u deze energie aan het energienet. Wanneer het avond is en uw systeem geen energie meer opwekt, dan krijgt u deze energie weer terug van uw energieleverancier. Wanneer u aan het einde van het jaar meer energie heeft opgewekt dan verbruikt dan krijgt u geld terug van uw leverancier.

U kunt alleen nooit meer salderen dan u heeft verbruikt! Dit word ook wel de salderingsgrens genoemd.

 

Blijft de regeling bestaan?

De saldeer regeling blijft voorlopig bestaan. De regering heeft op de planning staan de saldering regeling te wijzigen na 2023. Indien dit doorgaat dan zal het salderen langzaam worden afgebouwd na 2023.

Een mooie reden om snel te investeren in zonnepanelen!

Tot 2023 heeft u nog volledig profijt van de saldeer regeling! 

Het effect van deze aanpassing is dat eigenaren van woningen een lagere vergoeding gaan krijgen voor de terug geleverde energie. Dit betekend dat de terugverdientijd langer word voor woningen met veel zonnepanelen. Tot 1 Januari 2023 veranderd er gelukkig niets voor kleingebruikers. In 2031 kan er niet meer worden gesaldeerd, consumenten kunnen wel een vergoeding ontvangen van hun energie leverancier.

Zijn zonnepanelen dan nog wel financieel aantrekkelijk?

Zeker! De kosten van zonnepanelen is de afgelopen jaren flink gedaald. Dit komt door betere technologie en hogere concurrentie op de markt. Daarom is het zelfs zonder saldeer regeling nog steeds financieel aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Volgens onderzoek blijkt dat de gemiddelde terugverdientijd 6 jaar zal zijn in 2028 en maar 5 jaar vanaf 2028! De huidige gemiddelde terugverdientijd worde geschat op 7 jaar.

Bij de Twentse Energie Groep heeft u nu al gemiddeld een terugverdientijd van 5 jaar! Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op!