Let op: i.v.m bouwvakantie zijn wij gesloten tussen 27-7 en 25-8

Na hoeveel jaar cv ketel vervangen?


Ketels gaan, zoals de meeste apparaten, niet eeuwig mee. Ze hebben veel bewegende delen die nodig zijn om water te verwarmen wanneer je het nodig hebt. Naarmate deze apparaten ouder worden, kunnen ze echter onbetrouwbaar en inefficiënt worden, dus vervanging is zeker op zijn plaats. Maar misschien moet u hier eerder vroeger dan later over nadenken.

Is mijn cv-ketel aan vervanging toe?

Als je ketel helemaal niet meer werkt en niet kan worden gerepareerd, heb je natuurlijk een nieuwe nodig. Dit is echter niet de enige reden om te overwegen te investeren in vervanging. Hier zijn enkele andere tekenen dat het tijd kan zijn om te upgraden naar een nieuw model.

Frequente storingen

Af en toe een storing van de ketel is misschien niet de moeite waard om een ​​nieuwe te kopen, maar als u merkt dat u vaak een monteur moet bellen om dit apparaat te repareren (bijvoorbeeld meer dan eens per jaar), is het de moeite waard om uzelf af te vragen of de gesprekskosten- storingen en reparaties maken uw ketel onrendabel om te gebruiken.

Het vervangen van een oude, onbetrouwbare ketel door een nieuw model is ook veiliger en geeft je extra gemoedsrust dat je verwarming en warm water hebt wanneer je het nodig hebt.

Werkt niet zo goed als vroeger

Als uw verwarmingssysteem niet meer aan de behoeften van uw huis kan voldoen, kunt u overwegen om een ​​vervanging te krijgen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt om je huis warm te houden of als je water niet warm genoeg is, kan dit betekenen dat je boiler zijn werk niet meer goed doet - of gewoon dat het model dat je hebt niet meer voldoet aan de behoeften van uw huishouden.

Hoe vaak moet een ketel worden vervangen?

Er zijn geen vaste regels als het gaat om hoe vaak ketels vervangen moeten worden. Deze apparaten moeten echter tot 15 jaar meegaan, of zelfs langer als ze van goede kwaliteit zijn en goed worden onderhouden.