Is mijn huis een goede kandidaat voor zonnepanelen?


Als u erover denkt om op zonne-energie te gaan, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af: is zonne-energie kosteneffectief? Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Zal zonne-energie genoeg elektriciteit opwekken om mijn huis van stroom te voorzien? Wie maakt de beste zonnepanelen?

Maar eerst is het belangrijk om te onderzoeken of zonnepanelen voor uw huis zinvol zijn. Hier zijn enkele belangrijke vragen die we stellen aan iedereen die geïnteresseerd is in het kopen of leasen van een zonne-energiesysteem om er zeker van te zijn dat hun huis het meest geschikt is om stroom te maken met zonnepanelen.

Hoeveel is uw energierekening?

Weten hoeveel u voor energie betaalt, is de eerste stap om te beoordelen of uw huis een goede kandidaat is voor zonne-energie. De belangrijkste vraag is: zal het u geld besparen? In sommige gebieden is elektriciteit erg goedkoop. Voor de meeste huiseigenaren is de elektriciteitsrekening een gevreesde maandelijkse uitgave. De algemene regel is dat zonne-energie de meest financiële zin heeft voor iemand met een maandelijkse elektriciteitsrekening van minimaal 75 Euro. Waarom? Omdat zonne-energie de nutsvoorziening vervangt door zonne-energie, en we willen dat onze klanten die investering terugverdienen door minder voor die energie te betalen. Een energierekening van 75 Euro is de drempel waarop residentiële zonneklanten besparingen op zonne-energie zullen zien. Er zijn verschillende manieren om op zonne-energie te gaan, afhankelijk van de behoeften en doelen van een klant.

Het algemene idee is om minder te betalen dan u momenteel betaalt, uw elektriciteitstarief vast te leggen en geld te besparen door ter plaatse uw eigen schone energie op te wekken.

Wat voor dak heeft u?


Zonnepanelen werken het beste met sterke, duurzame dakbedekkingsmaterialen, zoals composiet of asfaltshingles, betonnen tegels of metaal met staande naad. Voor dakbedekkingsmaterialen zoals houtshake en leisteentegels, of voor daken gemaakt van klei met mortel of samengesteld metaal / steen gecoat staal, kunt u nog steeds op zonne-energie gaan, maar u zou een zonne-professional willen kiezen die ervaring heeft met het installeren van zonnepanelen op die soorten daken. Ook is het type bevestigingsmateriaal dat uw zonne-installateur van plan is te gebruiken, belangrijk.

Is uw dak aan vervanging toe?

Het is een goed idee om een ​​dak te vervangen dat bijna aan het einde van zijn levensduur is voordat u zonne-energie installeert. Zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd op daken die in goede staat verkeren en die in de nabije toekomst niet vervangen hoeven te worden. Aangezien uw besparingen door hoogrenderende zonnepanelen de kosten van een hernieuwd dak in slechts vijf jaar na installatie kunnen opbrengen, kan het de moeite waard zijn om al het benodigde dakwerk uit te voeren voordat u uw zonne-installatie gaat installeren.

Hoeveel zonlicht krijgt uw dak?


Probeer een geschiktheidscontrole voor zonnepanelen zoals Google's Project Sunroof om te zien of uw huis een goede kandidaat is voor zonne-energie. Maak dan een afspraak voor een zonne-adviesgesprek met een expert die je huis komt bezoeken om de oriëntatie ervan te inspecteren (zonnepanelen op het zuiden vangen meer energie op), dakhoek en boomschaduw om te zien of je dak voldoende zonlicht krijgt om de energie van je gezin te halen. Hoe meer direct zonlicht uw huis ontvangt, hoe meer vermogen de panelen zullen produceren.