Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om een bedrijf van stroom te voorzien?


In zeer eenvoudige bewoordingen: uitzoeken "Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?" is een kwestie van hoeveel energie een zonnepaneel kan leveren door hoeveel uw bedrijf verbruikt. Maar je kwam hier niet voor "eenvoudig", of wel? U wilt een echt antwoord.

Laten we wat dieper graven en enkele werkelijke getallen in onze formule opnemen. Beschouw het volgende voorbeeld:

Een middelgroot bedrijf gebruikt jaarlijks ongeveer 25.000 kilowattuur (kWh) elektriciteit. Dat komt neer op ongeveer 70 kWh per dag.

Vervolgens moet je weten hoeveel elektriciteit zonnepanelen kunnen opwekken. Een gemiddeld zonnepaneel kan ongeveer 250 watt piekvermogen produceren (dit wordt ook wel de 'naamplaatje' genoemd). Het werkelijke aantal hangt voornamelijk af van de efficiëntie van het ontwerp van het zonnepaneel.

Ten slotte moet u weten hoeveel piekzonlicht u elke dag ontvangt. In Nederland varieert dat van ongeveer 3 tot 5 uur zonlicht per dag. Laten we voor dit vereenvoudigde voorbeeld 5 uur per dag direct zonlicht gebruiken.

70kWh per dag / 5 uur zonlicht per dag = 14kW

Deze basisformule toont een behoefte van 14 kW. Maar we zijn nog niet helemaal klaar. Met het risico de zaken nog wat ingewikkelder te maken, wekken zonnepanelen DC (gelijkstroom) elektriciteit op. Bedrijven gebruiken AC (wisselstroom). De conversie van gelijkstroom naar wisselstroom is niet perfect efficiënt, meestal ergens rond de 80%. Je moet dus eigenlijk meer dan 14 kW opwekken (Figuur 2). Je hebt uiteindelijk ongeveer 17,5 kW nodig om in 100% van de energiebehoefte te voorzien.

14 kWh / 0.8 = 17.5 kW

Om het gemiddelde aantal zonnepanelen dat u nodig heeft te berekenen, deelt u het totaal aantal benodigde kilowatts door het typeplaatje van het zonnepaneel. In dit voorbeeld worden panelen van gemiddelde kwaliteit van 250 watt gebruikt 250 watt is omgerekend 0.25kW:

17.5kW / 0.25kW = 70 zonnepanelen

Oké, laten we het samenvatten: een middelgroot bedrijf dat een gemiddelde hoeveelheid elektriciteit gebruikt, heeft ongeveer 70 zonnepanelen van gemiddelde kwaliteit nodig om in 100% van zijn elektriciteitsbehoeften te voorzien. Dit zijn slechts gemiddelden, maar u snapt het wel. Het blijkt dat berekenen hoeveel zonnepanelen uw organisatie nodig heeft, niet bepaald rocket science is.

 

De onderliggende complexiteit blootleggen

Hoewel het gemakkelijk is om online rekenmachines te vinden om informatie in te pluggen, zoals het bovenstaande voorbeeld, is het resulterende antwoord op 'Hoeveel zonnepanelen voor een bedrijf?' is op zijn best een berekening van de achterkant van een servet. Lees de kleine lettertjes en u zult tal van disclaimers vinden over hoe uw specifieke situatie kan variëren, samen met een contactformulier dat u moet invullen voor meer informatie (bijv. Een verkoopgesprek).

De waarheid is dat het berekenen van het aantal commerciële zonnepanelen dat u nodig heeft waarschijnlijk verder gaat dan de mogelijkheden van een online app. Beschouw het hierboven geschetste scenario. Hoewel het misschien mogelijk is om te bepalen hoeveel zonnepanelen nodig zijn om in de gemiddelde dagelijkse behoeften te voorzien, wat als uw behoeften niet gemiddeld zijn? Een drukkerij die kwartaalrapportages maakt, zal bijvoorbeeld vier keer per jaar pieken in het energieverbruik ervaren. Kan een commercieel zonne-energiesysteem dat is opgezet voor gemiddeld dagelijks gebruik, op dagen tijdens deze piekperioden voldoen aan de reële elektriciteitsvereisten? Begrijpt een online calculator dat de ruimte die u beschikbaar heeft voor zonnepanelen zich een deel van de dag in de schaduw van nabijgelegen bomen bevindt? Houdt een app rekening met de financiële en milieudoelstellingen van uw organisatie voor zonne-energie? Waarschijnlijk niet.

Als u zonne-energie serieus begint te overwegen (een goede veronderstelling aangezien u zich afvraagt ​​hoeveel panelen u nodig heeft), is het misschien een goed moment om de diensten van een onafhankelijke zonne-energieadviseur in te schakelen of contact op te nemen met een deskundige leverancier van zonne-energie. Ze kunnen u helpen bij het leren van enkele van de meer genuanceerde factoren die verborgen zijn in de relatief eenvoudige berekening hierboven. Maar of u nu besluit om een ​​energieadviseur in te huren, met een zonne-energiebedrijf te praten of ervoor kiest om zelf de opties te doorzoeken, laten we eens kijken naar de dingen waar u zeker aan moet denken.

 

Als het gemiddelde niet zo gemiddeld is

Zoals hierboven vermeld, is het belangrijk om de specifieke energiebehoeften voor uw bedrijf te begrijpen. Energieschommelingen zijn niet beperkt tot veranderingen van maand tot maand. De kans is groot dat uw lokale hulpprogramma u kan helpen met rapporten die uw jaarlijkse, maandelijkse en zelfs dagelijkse gebruik bijhouden. U zult misschien ontdekken dat uw bedrijf dagelijks met regelmatige tussenpozen te maken heeft met voorspelbare pieken in het elektriciteitsverbruik. In plaats van extra panelen te installeren om aan de behoeften van het piekverbruik te voldoen, zou een betere oplossing misschien zijn om een ​​commercieel opslagsysteem voor zonnebatterijen aan te sluiten om de vraag te helpen afvlakken en uw commerciële kosten voor elektriciteitsverbruik te verlagen. Een beetje onderzoek zal u helpen uw specifieke behoeften en de verschillende beschikbare oplossingen beter te begrijpen.

 

Inzicht in uw doelstellingen voor zonne-energie

Het klinkt voor de hand liggend, maar als het uw doel is om uw energierekening met een bepaald bedrag te verlagen of te stabiliseren, moet u dat specifieke doel identificeren. Het aantal commerciële zonnepanelen dat u nodig heeft, zal aanzienlijk verschillen als u de kosten met 50% wilt verlagen, in plaats van 100% van uw energiebehoefte te dekken. En als nettometing in uw regio een optie is, wilt u misschien nog meer panelen installeren om te profiteren van het krediet dat u zou kunnen krijgen door ongebruikte zonne-energie terug te sturen naar het net. Samenwerken met een zonne-energieconsulent of leverancier van zonne-apparatuur die uw unieke doelstellingen begrijpt, is de sleutel tot het berekenen van uw behoeften aan zonnepanelen.

 

Kwaliteit versus kwantiteit

Als zonnepaneel A bijvoorbeeld een vermogen van 200 watt heeft en zonnepaneel B een vermogen van 350 watt, is het logisch dat u minder B-panelen nodig hebt om dezelfde hoeveelheid zonnestroom te produceren. Als het gaat om het evalueren van het ontwerp van zonnepanelen, zijn beoordelingen van belang, maar ze vertellen slechts een deel van het verhaal.

Een efficiëntieclassificatie voor zonnepanelen is ook belangrijk. Het verwijst naar het deel van de zonlichtenergie dat wordt omgezet in elektriciteit. Een paneel met een efficiëntie van 20% zou bijvoorbeeld een hoeveelheid stroom produceren die gelijk is aan 20% van wat het van de zon ontvangt. (En 20% is eigenlijk heel goed. Commercieel verkrijgbare zonnepanelen hebben momenteel een gemiddeld rendement van 15% tot 24%.) Als de fotovoltaïsche (PV) cellen van een zonnepaneel efficiënter zijn, heb je minder panelen nodig om aan je doelstellingen voor elektriciteitsproductie te voldoen.

De degradatiesnelheid van een zonnepaneel kan ook van invloed zijn op het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft. Alle zonnecellen gaan na verloop van tijd achteruit. Het volstaat te zeggen dat hoe lager de afbraaksnelheid, hoe sneller u de commerciële besparingen op zonne-energie kunt realiseren. Misschien nog belangrijker is dat het voorspellen van de hoeveelheid zonne-energie die naar verwachting over 20 of 30 jaar (of meer) zal worden opgewekt, kan helpen bepalen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn.

Ten slotte, hoewel het niet per se een factor is in het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, is duurzaamheid zeker een factor in het aantal zonnepanelen dat u tijdens de levensduur van uw installatie moet aanschaffen. Als u van plan bent uw systeem in een ruwe omgeving te gebruiken (bijv. Woestijnhitte, bergsneeuw of zeelucht aan de kust), kan de duurzaamheid van uw zonne-energie-apparatuur een belangrijke factor zijn. Goedkopere panelen zijn geen koopje als u ze vaker moet vervangen. En terwijl we het over dit onderwerp hebben, moet u er rekening mee houden dat paneelgaranties ook van belang zijn.

 

Een statement maken met zonnepanelen

Er zijn ook minder tastbare factoren die kunnen bepalen hoeveel zonnepanelen nodig zijn om een ​​bedrijf van stroom te voorzien. Een installatie op het dak kan bijvoorbeeld een haalbare optie zijn, maar uw organisatie zou ervoor kunnen kiezen om haar inzet voor duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf meer openbaar te maken. Een carport-installatie kan die toewijding visueel aantonen en tegelijkertijd schaduwrijke parkeerplaatsen bieden voor werknemers en klanten. Misschien kan het leveren van oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV) op zonne-energie als onderdeel van de installatie helpen om sociaal bewuste werknemers en klanten aan te trekken. Als u verder kijkt dan de voor de hand liggende voordelen van commerciële zonne-energie, kunt u andere potentiële sociale en ecologische "overwinningen" zien, die zich ook kunnen vertalen in voordelen op het gebied van de bedrijfsvoering.

 

Zonnepaneel Rocket Science?

Inmiddels ben je waarschijnlijk tot de conclusie gekomen dat de vraag "Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?" is in feite geen rocket science. Hopelijk heb je ook ontdekt dat het om een ​​veel complexere en genuanceerdere berekening gaat dan je anders misschien had overwogen. Hoewel het belangrijk is om tot dat laatste cijfer te komen, is het zelfs nog belangrijker om de onderliggende vragen te beantwoorden die in de formule verborgen zijn. Alleen dan weet u precies hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om een ​​bedrijf van stroom te voorzien.