Hoeveel stroom kan zonne-energie opwekken op een bewolkte dag?


Wolken pakken zich samen. De lucht wordt donker. Een eigenaar van een zonne-energiehuis kan zich natuurlijk afvragen: hoeveel energie kan mijn zonnestelsel opwekken tijdens een bewolkte dag?

Hoewel zonnepanelen natuurlijk zonlicht nodig hebben om energie te produceren, is het belangrijk om te weten hoe bewolkte omstandigheden de efficiëntie van de opwekking van zonne-energie kunnen beïnvloeden en hoe factoren zoals halfschaduw het vermogen van uw zonnestelsel kunnen beïnvloeden.

Ja, zonnepanelen werken nog steeds bij bewolkt weer - ze kunnen misschien minder stroom genereren, afhankelijk van de kwaliteit en efficiëntie van uw panelen.

 

Heeft een bewolkte dag invloed op de opwekking van zonne-energie?

Iedereen die op een bewolkte dag verbrand is door de zon, weet dat zonnestraling door wolken dringt. Om dezelfde reden kunnen zonnepanelen op bewolkte dagen toch elektriciteit produceren. Maar afhankelijk van de bewolking en de kwaliteit van de zonnepanelen, kan de efficiëntie dalen tot ergens tussen de 10 en 25 procent van de energieopbrengst op een zonnige dag.

 

Wat gebruiken zonnepanelen om elektriciteit op te wekken?

Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in gelijkstroom (DC) en vervolgens verandert een omvormer dat in wisselstroom (AC), het type stroom waarop de meeste huizen draaien. Als het zo zonnig is dat uw zonnestelsel veel meer elektriciteit produceert dan u nodig heeft, gaat die wisselstroom terug naar het elektriciteitsnet voor gebruik door het nutsbedrijf, dat in veel gebieden de huiseigenaar een krediet biedt via nettometing.

 

Het netto meetbeleid, dat per staat verschilt, geeft u over het algemeen krediet voor het overtollige vermogen dat u produceert, en u kunt dat krediet 's nachts opnemen of wanneer uw systeem minder produceert vanwege bewolkt weer.

 

3 belangrijke feiten over zonnepanelen en bewolkt weer

Hier zijn een paar belangrijke dingen om te onthouden:

Zonne-energie kan goed werken op typisch bewolkte, koude locaties. New York. San Francisco. Milwaukee. Boston. Seattle. Al die steden kunnen te maken krijgen met behoorlijk slecht weer, van regen en mist tot sneeuwstormen, maar ze staan ​​allemaal bovenaan de lijst van Amerikaanse steden die de hoogste besparingen realiseren dankzij zonne-installaties. De kosten van elektriciteit - niet het aantal bewolkte of koude dagen - zijn de grootste factor bij het bepalen of zonne-energie mensen geld bespaart op hun elektriciteitsrekening. In New York en San Francisco bijvoorbeeld, maken de hoge elektriciteitskosten de installatie van zonne-energie de investering waard voor huis- en bedrijfseigenaren.

Zonne-energie heeft geen warm weer nodig om elektriciteit op te wekken. Zonnepanelen werken eigenlijk het beste op plaatsen die zonnig en koud zijn. Wanneer panelen boven ongeveer 77 graden Fahrenheit komen, werken ze meestal minder efficiënt. Dat betekent niet dat ze niet zullen werken op traditioneel hete plaatsen zoals Phoenix (dat nr. 6 is op de lijst van steden met de grootste besparingen op zonne-energie). Nogmaals, elektriciteitskosten - niet het weer - spelen een grotere rol in de manier waarop zonne-energie huiseigenaren geld kan besparen.

Hoewel gedeeltelijke schaduw - of het nu van natuurlijke of andere bronnen is - de hoeveelheid zonne-energie die uw systeem opwekt kan verminderen, zijn zonnesystemen ontworpen om te voorkomen dat de effecten van schaduw ervoor zorgen dat alle energieproductie stopt. Als bijvoorbeeld 20 procent van de fotovoltaïsche zonnepanelen in de schaduw staat van een boomtak, wordt slechts 20 procent van de energieproductie van het systeem tijdelijk verminderd - maar niet meer. Nogmaals, gekwalificeerde installateurs weten hoe ze uw systeem moeten ontwerpen, zodat schaduwproblemen geen probleem zullen zijn. Daarom is het belangrijk om te werken met een gekwalificeerde installateur van zonnepanelen. 

Het kan geen kwaad om in gedachten te houden dat Duitsland - een leider in hernieuwbare energie die bekend staat om zijn gebrek aan zonlicht - goed is voor ongeveer 25 procent van de wereldwijde zonne-energieproductie en vorig jaar de sterkste groei in een half decennium heeft behaald, volgens een recent artikel van Greentech Media. Dat is een goed bewijs dat het gebruik van zonne-energie gaat over het besparen van uw energiekosten en het helpen van de planeet - niet over het weer.

 

Waar het op neerkomt, is dat een bewolkte dag het zicht van iemand op het overwegen om over te schakelen op zonne-energie niet zou moeten verduisteren.