hoeveel kwh leveren 6 zonnepanelen op?


Hoeveel zonnepanelen heb je nodig: Paneelgrootte en outputfactoren
Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor uw huis, moet u eerst weten wat uw doelen zijn. Wilt u uw ecologische voetafdruk minimaliseren? Maximaliseer uw rendement op uw investering? Zoveel mogelijk geld besparen? De meeste mensen willen geld besparen en tegelijkertijd hun impact op het milieu minimaliseren.

Om te berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, moet u het volgende weten: hoeveel energie uw huishouden verbruikt; het bruikbare oppervlak van uw dak; het klimaat en het hoogste zonlicht in uw omgeving; het wattage en de relatieve efficiëntie van de fotovoltaïsche (PV) panelen die u overweegt; en of netto meting beschikbaar is.

Een eenvoudige manier om de vraag "Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig" te beantwoorden, is door een professionele zonne-installateur te raadplegen, die u een gratis evaluatie van de zonne-energie voor uw huis kan geven.

1. Hoeveel zonne-energie heeft u nodig?

Om de gemiddelde energiebehoefte van uw huis te bepalen, kijkt u naar de energierekeningen uit het verleden. U kunt berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft door de energiebehoefte van uw huishouden per uur te vermenigvuldigen met het aantal uren zonlicht in uw omgeving en dat te delen door het wattage van een paneel. Gebruik een voorbeeld met een laag wattage (150 W) en een hoog wattage (370 W) om een ​​bereik vast te stellen (bijv. 17-42 panelen om 11.000 kWh / jaar te genereren). Merk op dat hoeveel zonlicht uw dak krijgt en factoren zoals de grootte van het dak en de batterijopslag ook zullen meespelen.

2. Hoeveel watt verbruikt u momenteel?

Kijk naar uw elektriciteitsrekening voor gemiddeld verbruik. Zoek naar "Kilowattuur (of kWh) gebruikt" of iets dergelijks, en noteer vervolgens de weergegeven tijdsperiode (gewoonlijk 30 dagen). Als uw factuur geen verbruikte kilowattuur weergeeft, zoek dan naar de begin- en eindstanden en trek de vorige aflezing af van de meest recente.

U wilt echter dagelijks en uurlijks gebruik voor onze berekeningen, dus als uw factuur geen daggemiddelde weergeeft, deelt u het maandelijks of jaarlijks gemiddelde door respectievelijk 30 of 365 dagen en deelt u het vervolgens opnieuw door 24 om uw uurgemiddelde te bepalen. elektriciteitsverbruik. Uw antwoord is in kilowattuur (kWh). (En voor het geval u zich afvraagt, een kilowattuur is hoeveel stroom u op een bepaald moment gebruikt, vermenigvuldigd met de totale tijd dat de stroom wordt gebruikt.)

Een klein huis in een gematigd klimaat kan ongeveer 200 kWh per maand verbruiken, en een groter huis in een warmer klimaat, waar airconditioners het grootste deel van het energieverbruik in huis uitmaken, kan 2000 kWh of meer verbruiken. Een gemiddeld huis in de verbruikt ongeveer 900 kWh per maand. Dat is dus 30 kWh per dag of 1,25 kWh per uur.

Uw gemiddelde dagelijkse energieverbruik is uw dagelijkse streefgemiddelde om uw behoeften aan zonne-energie te berekenen. Dat is het aantal kilowattuur dat je nodig hebt om je zonnestelsel te produceren als je 100 procent van je energiebehoefte wilt dekken.

Hoeveel kWh leveren 6 panelen op?

Dit ligt natuurlijk aan het type paneel! Als u 6 panelen met 330WP heeft dan levert dat gemiddeld 1683 kwh per jaar op! (Of €370,-).

Als u 6 panelen met 345WP heeft dan levert u dat gemiddeld 1760 kwh per jaar op! (Of €387,-).

Als u 6 panelen heeft met 375WP dan leveren ze ongeveer 1913 kwh per jaar op.(Of €420,-).