Let op: i.v.m bouwvakantie zijn wij gesloten tussen 27-7 en 25-8

Hoe warm worden zonnepanelen en hoe beïnvloedt dit mijn systeem?


Hoe warm worden zonnepanelen en hoe beïnvloedt dit mijn systeem?

Een zorg die veel huiseigenaren hebben, is dat hun zonnestelsel oververhit raakt. In dit artikel zullen we bespreken hoe temperatuur de efficiëntie van zonnepanelen beïnvloedt.

Kunnen zonnepanelen te warm worden?

In theorie wel. Het is echter uiterst onwaarschijnlijk, aangezien zonnepanelen gemaakt zijn om extreme temperaturen en weersomstandigheden te weerstaan. Fabrikanten van zonnepanelen zijn zich er terdege van bewust dat hun producten heet zullen worden en dat eventuele storingen door temperatuur er niet goed uit zouden zien. Terwijl hete zonnecellen minder produceren, zullen ze nog steeds het grootste deel van hun nominale vermogen produceren.

Voelen zonnepanelen warm aan?

Over het algemeen zijn zonnepanelen 2 graden Celsius warmer dan de omgevingstemperatuur. De omgevingstemperatuur in de woestijn kan bijvoorbeeld 45 graden Celsius bereiken, wat betekent dat zonnepanelen in dit klimaat 47 graden Celsius kunnen bereiken. Hoewel dit ongemakkelijk zou zijn om aan te raken, is het onwaarschijnlijk dat u ernstige brandwonden krijgt. Een meer geldige zorg is het aanraken van het metalen frame van het paneel.

Wat is de optimale temperatuur voor zonnepanelen?

Simpel gezegd, zo koud mogelijk. Alle elektrische apparatuur werkt optimaal wanneer deze koud wordt gebruikt. Dat is de reden waarom bij het verkrijgen van het nominale maximale vermogen van de meeste zonnepanelen, het testen plaatsvindt bij een relatief koude 5 graden Celsius, met 1.000 watt per vierkante meter licht dat erop wordt geschenen.

Hoewel deze omstandigheden een beetje onrealistisch zijn - 1000 watt is veel meer zonlicht dan je zou verwachten bij zonnepanelen - is het geruststellend om te weten dat je zonnepanelen zoveel vermogen aankunnen.

Wat is de maximale temperatuur waarin een zonnepaneel kan werken?

De meeste zonnepanelen hebben een nominale "maximale temperatuur van het zonnepaneel" van ongeveer 85 graden Celsius. Hoewel de hoeveelheid door het paneel geproduceerd vermogen afneemt, is het zeer onwaarschijnlijk dat er grote storingen optreden als gevolg van temperatuur.

Wat is een temperatuurcoëfficiënt?

Een temperatuurcoëfficiënt is het percentage afname van de energieproductie voor elke graad boven de 25 graden Celsius. Zonne-energie, zoals alle elektronica, produceert minder energie naarmate het heter is.