Hoe maakt u uw huis energie efficient?


Als het gaat om de aankoop van een huis, is een van de eerste dingen waar de meeste kopers naar kijken, de energiezuinigheid van het huis. Door stijgende energietarieven en weertrends is dit vaak een belangrijke factor bij het zoeken naar de juiste plek om te settelen. Niet alleen is efficiëntie belangrijk wanneer een huis op de markt komt, het is ook een van de belangrijkste verbeteringen die huiseigenaren zoeken als ze waarde aan hun huis willen toevoegen. Dat komt omdat energie-efficiëntie niet alleen op de lange termijn loont, maar veel landen verhogen ook de inzet voor de manier waarop energie wordt geproduceerd.

Naast lokale nutsinspanningen, zijn er meerdere manieren waarop huiseigenaren kunnen helpen door de energie-efficiëntie van hun eigen huis te verbeteren.

Installeer een programmeerbare thermostaat

Bekend om geld te besparen, stellen programmeerbare thermostaten huiseigenaren in staat om een ​​schema te maken dat de routine van het gezin volgt. Thermostaten kunnen tijdens de seizoenen worden aangepast om te verwarmen en af ​​te koelen wanneer dat het meest zinvol is, in plaats van constant te werken om een ​​bepaalde temperatuur te behouden.

Voeg een extra isolatielaag toe

Een huis isoleren is een snelle manier om een ​​grote impact te hebben als het gaat om energie-efficiëntie en naar de zolder gaan is misschien de gemakkelijkste oplossing wanneer je dat doet. Er zijn verschillende methoden die huiseigenaren kunnen onderzoeken als het gaat om isolatie, maar één ding blijft hetzelfde: het vermindert de hoeveelheid energie die nodig is om een ​​huis te verwarmen of te koelen.

Installeer nieuwe deuren en ramen

Deuren en ramen spelen een belangrijke rol bij de energiezuinigheid van uw woning. Het vervangen van oudere installaties door een meer energiezuinige versie kan een groot verschil maken. Stalen deuren zijn in de loop der jaren populair geworden vanwege hun weerstand tegen kromtrekken tijdens weersveranderingen en geavanceerde beveiliging. ‘’Last but not least’’ kunnen huiseigenaren ook maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat deuren en ramen goed worden afgedicht. Dit zal helpen om ongewenste tocht buiten te houden, waardoor uw airco of warmte overmatig kan draaien.

Ga voor zonne-energie

Zonne-energie is buitengewoon efficiënt vanwege het vermogen om rechtstreeks stroom op te wekken uit de zon. Zonne-energie is ook een geweldig huisverbeteringsproject omdat het waarde toevoegt aan het onroerend goed. In feite stelt een studie van Zillow dat huizen met zonnepanelen gemiddeld 4,1% meer verkopen in vergelijking met vergelijkbare huizen zonder zonnepanelen. Dat betekent dat huiseigenaren met zonne-installaties niet alleen profiteren van nutsgerelateerde besparingen, maar ook kunnen genieten van een bijkomend voordeel bij het op de markt zetten van hun huis.