Dagopbrengst zonnepanelen kwh


De hoeveelheid energie die door een enkel zonnepaneel wordt geproduceerd, hangt af van de grootte van het zonnepaneel en de locatie waarop het is geïnstalleerd.  Uitgangsvermogen of wattage is een belangrijke factor om te overwegen bij het vergelijken van zonnepaneelopties. U kunt uw zonne-installateur horen zeggen: "het is een paneel van 255 watt" of "het paneel dat ik aanbeveel heeft een wattpiek van 300." Of, wanneer u een citaat van een zonne-installateur leest, ziet u mogelijk nummers als 245W, 300W of 345W naast de naam van het paneel. Ze verwijzen allemaal naar het wattpiek, het vermogen en het vermogen van een zonnepaneel.

Hoeveel energie produceert een zonnepaneel?

Als u bijvoorbeeld 5 uur direct zonlicht per dag krijgt, kunt u de output van uw zonnepaneel op deze manier berekenen: 5 uur x 290 watt (een voorbeeld wattpiek van een zonnepaneel) = 1.450 wattuur per dag, of ongeveer 1,5 kilowattuur (kwh). De output voor elk zonnepaneel in uw array zou dus ongeveer 500-550 kWh energie per jaar produceren.

De Twentse Energie Groep biedt onder andere panelen aan met 330WP, 345WP en 375WP aan!

 

Klik op de volgende knop om erachter te komen wat u kan besparen!

 

  

Alle zonnepanelen worden beoordeeld op basis van de hoeveelheid gelijkstroom (gelijkstroom) die ze produceren onder standaard testomstandigheden. De output van het zonnepaneel wordt uitgedrukt in eenheden van watt (W) en vertegenwoordigt de theoretische stroomproductie van het paneel onder ideale zonlicht- en temperatuuromstandigheden. De meeste zonnepanelen voor thuis die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitgangsvermogen van 250 tot 400 watt, waarbij een hoger vermogen over het algemeen de voorkeur verdient boven een lager vermogen. 

 

Welke factoren zijn van invloed op de hoeveelheid elektriciteit die door een enkel zonnepaneel wordt geproduceerd?


Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de hoeveelheid stroom die door een zonnepaneel wordt geproduceerd, maar het is voor analyse handig om ze in twee categorieën te groeperen, namelijk:

Kenmerken van het zonnepaneel zelf; en
De hoeveelheid toegang tot zonnestraling die het zonnepaneel heeft waar het is geïnstalleerd.

Welke kenmerken van een zonnepaneel zijn van invloed op de elektriciteitsproductie?

Het belangrijkste kenmerk van een zonnepaneel dat van invloed is op de hoeveelheid stroom die het produceert, is het wattage van het zonnepaneel.

Het piekvermogen van een zonnepaneel verwijst naar de hoeveelheid gelijkstroom die het produceert onder standaard testomstandigheden.

Standaard testomstandigheden zijn wanneer 1000 megajoule zonnestraling per vierkante meter op het paneel valt en de celtemperatuur van het zonnepaneel 25 graden Celsius is.

Deze exacte omstandigheden komen niet zo vaak voor in de echte wereld, maar ze bieden ons een manier om het vermogen van zonnepanelen te meten en te vergelijken. Systeem zou kosten voor uw huis systeem zou kosten voor uw huis.

Zonnepanelen worden gemaakt door een aantal zonnecellen in serie met elkaar te verbinden. Over het algemeen zullen residentiële zonnepanelen die in 2021 beschikbaar zijn, ofwel in het bereik van 260-330 watt vallen en 60 samengevoegde zonnecellen bevatten, of ze zullen binnen het bereik van 360-400 watt vallen en 72 samengevoegde cellen bevatten.

Het is duidelijk dat hoe hoger dat wattage van het zonnepaneel is, hoe meer elektriciteit het zal produceren bij een vaste hoeveelheid toegang tot zonnestraling. Zie dit gerelateerde artikel waarin de efficiëntie van zonnepanelen wordt uitgelegd.