Zonnepanelen Enschede


Oranje banner met de tekst Enschede gaat groen in zwarte en witte letters

Wie wel eens door Enschede rijdt ziet dat er nog lang niet overal gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen om duurzame stroom op te wekken. Dit terwijl de overheid juist stimuleert om ervoor te zorgen dat in 2050 een groot deel van Nederland zonnepanelen gebruikt om stroom op te wekken voor huishouden of bedrijf. De Twentse Energie Groep gevestigd te Enschede is specialist in het leveren en installeren van zonnepanelen.     Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel, kortweg PV-paneel is een paneel dat, met behulp van fotovoltaïsche cellen in het paneel, een deel van de fotonen uit het zonlicht omzet in elektriciteit. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie. Het op deze wijze opvangen en omzetten van zonne-energie wordt kortweg zon-PV genoemd (PV van photovoltaic cell). Zonnepanelen worden ook toegepast voor energieopwekking in de ruimtevaart en voor energieopwekking in afgelegen gebieden.

Een zonnepaneel moet niet worden verward met een zonnecollector. Deze is op een ander principe gebaseerd, namelijk opwarming van een stromend medium, meestal water. De Rijksoverheid stimuleert de productie van zonne-energie via subsidies en belastingvoordelen, omdat zonnepanelen nog relatief duur zijn. Er zijn regelingen voor grote projecten van bedrijven en voor mensen die zonnepanelen op hun eigen dak of op een dak in de buurt willen leggen. 

Een PV-panelen systeem bestaat uit een of meerdere zonnepanelen, de omvormer en toebehoren. Op de omvormer zit 10 jaar productgarantie en voor de panelen ligt het eraan welk paneel er wordt gekozen maar hierbij geldt een productgarantie van minimaal 10 jaar, maar wij hebben bijvoorbeeld ook zonnepanelen in ons assortiment waarop 25 jaar garantie zit.De Twentse Energie Groep kan u helpen bij het adviseren, leveren en installeren van volledige zonnestroomsystemen voor uw bedrijf of woning. Wij komen graag bij u langs in Enschede om met u samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw woon of werksituatie.

De gemeente Enschede heeft 160.000 inwoners en is volop in beweging. Lees hier wat de gemeente Enschede schrijft over Energie in de stad.

Heeft u interesse in Zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand neem dan gerust contact met ons op. 

Wij helpen u graag verder! 

Neem hieronder contact met ons op: