Hoeveel watt geeft een zonnepaneel?


Hoeveel watt produceert een zonnepaneel?

De meeste residentiële zonnepanelen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een vermogen van 250 W tot 400 W per uur per uur.

Het nominale vermogen wordt hieronder uitgelegd.

Hoeveel elektriciteit produceert een zonnepaneelsysteem van 1 kW?
Een 1 kW-systeem van zonnepanelen kan jaarlijks ongeveer 850 kWh elektriciteit opwekken.

Hoe effectief zijn zonnepanelen?

De volgende factoren zijn van invloed op hoeveel elektriciteit uw zonnepanelen zullen opwekken:

Capaciteit
De maximale hoeveelheid elektriciteit die het systeem kan produceren onder ideale omstandigheden (bekend als "piekzon").

Soms "nominaal vermogen" of "nominaal vermogen" genoemd, wordt dit beschouwd als 1.000 watt (of 1 kW) zonlicht voor elke vierkante meter paneel.

De meeste huishoudelijke zonnepaneelsystemen hebben een vermogen tussen 1 kW en 4 kW.Efficiëntie
Hoeveel zonlicht kunnen zonnepanelen in elektriciteit veranderen.

Omdat de omstandigheden voor zonnepanelen nooit perfect zijn, zullen ze nooit 100% efficiënt zijn. In feite hebben de meeste residentiële panelen een efficiëntie van ongeveer 20%. Panelen met een efficiëntie van 40% tot 50% zijn beschikbaar, maar zijn meestal onbetaalbaar.

Het is over het algemeen zo dat zonnepanelen met een hoger rendement meer kosten, maar minder dakruimte gebruiken.

Materialen
Waar een paneel van is gemaakt, kan ook de efficiëntie ervan beïnvloeden.

Monokristallijne panelen gebruiken hoogwaardig silicium, waardoor ze het meest efficiënt zijn in termen van output en ruimte.

Polykristallijne panelen zijn iets minder efficiënt, maar goedkoper in aanschaf

Jouw dak Richting
De breedtegraad van het VK - het punt op aarde ten opzichte van de evenaar - is 51 graden noorderbreedte, wat betekent dat de zon altijd ten zuiden van je huis staat en er nooit direct overheen gaat.

Dit is de reden waarom daken op het zuiden het beste resultaat opleveren, hoewel zonnepanelen nog steeds werken op daken die op het oosten of westen zijn gericht.

Hoek
Een dak dat in een hoek van ongeveer 30 graden is gekanteld, geeft naar verluidt de beste algehele prestaties. Klik hier om meer te lezen over de invloed van de dakhelling op de prestaties.

Schaduw
Uw dak moet vrij zijn van schaduwen en obstakels (bijv. Bomen), aangezien alles wat het zonlicht blokkeert de panelen minder efficiënt maakt.

Jouw locatie
Niet alle delen van het Nederland krijgen evenveel zonlicht. Het Westen van Nederland is het zonnigste deel van het land en profiteert van hoge druk en het effect ervan op het verwijderen van wolken uit de lucht.

De hoeveelheid zonneschijn daalt stapsgewijs naarmate u landinwaarts en verder naar het Oosten trekt, wat een klein effect heeft op hoe productief zonnepanelen kunnen zijn.

Kan ik de elektriciteit opslaan die mijn panelen opwekken?

Batterijen voor het opslaan van zonne-energie zijn nu verkrijgbaar. De technologie is echter nog vrij nieuw en daarom kunnen deze producten behoorlijk duur zijn - hoewel de kosten, net als bij zonnepanelen, geleidelijk aan dalen.

Wanneer u uw zonnepanelen registreert bij het teruglevertarief van de overheid (nu niet meer mogelijk), ontvangt u betalingen voor elektriciteit die u produceert maar niet zelf gebruikt. Maar omdat deze betaling is afgetopt op 50%, is het nog steeds in uw belang om zoveel mogelijk van uw elektriciteit te gebruiken - inclusief opslag in een batterij en gebruik 's nachts.

Elke batterij die u installeert, moet compatibel zijn met uw zonnepanelen en de juiste spanning hebben. Uw installateur van zonnepanelen kan u vertellen wat voor soort batterij (indien aanwezig) het beste voor u is.

Hoe controleer ik of mijn zonnepanelen efficiënt werken?

Uw zonnepanelen zijn aangesloten op een bedieningspaneel dat een in-home display wordt genoemd. Dit is een draadloos apparaat dat u kunt gebruiken om te controleren of uw systeem zoveel elektriciteit opwekt als het zou moeten zijn.

Als u zich zorgen maakt dat uw zonnepanelen ondermaats presteren, neem dan contact op met de installateur of fabrikant. Ze kunnen een professionele technicus sturen om te onderzoeken.

Wij raden af ​​om ooit met de zonnepanelen te knoeien, aangezien dit het systeem kan beschadigen en uw garantie ongeldig kan maken.