Grond gemonteerde zonnepanelen


Als je aan zonnepanelen denkt, zie je ze meestal op het dak van je huis. Dat is waar ze altijd heen gaan, toch? Niet noodzakelijk. Er is nog een andere optie: op de grond gemonteerde zonnepanelen. Wat is het verschil? En hoeveel invloed heeft dat verschil op de manier waarop zonne-energie bij u thuis wordt geleverd? Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over op de grond gemonteerde zonnepanelen, beantwoord.

Wat is een op de grond gemonteerd zonnepaneelsysteem?

Een op de grond gemonteerd systeem is precies zoals het klinkt: een systeem van zonnepanelen die op de grond op uw terrein worden gemonteerd in plaats van op het dak van uw huis. Ze kunnen overal van enkele centimeters tot enkele meters boven de grond worden geplaatst.

Zijn op de grond gemonteerde zonnepanelen beter dan zonnepanelen op het dak?

In termen van de hoeveelheid geproduceerde energie zijn grond- en dakpanelen vrijwel hetzelfde, althans aan de oppervlakte. Beide hebben echter voor- en nadelen, die we in de volgende sectie zullen bespreken.

Hoe weet ik welk zonnepaneelsysteem het beste is voor mijn huis?

Hoewel zonnepanelen op het dak het meest voorkomende type zijn, is niet ieders huis er geschikt voor. Om te beginnen moeten zonnepanelen naar het zuiden of westen gericht zijn om direct zonlicht te ontvangen. Als uw dak hier niet op is gepositioneerd, kunnen grondpanelen een goed alternatief zijn.

Op de vlakke grond kunt u zonnepanelen in elke gewenste richting plaatsen om de blootstelling aan de zon te maximaliseren, in tegenstelling tot een schuin dak. Dus terwijl op papier de twee soorten panelen dezelfde hoeveelheid energie kunnen produceren, betekent dit voordeel dat grondpanelen vaak meer zonlicht ontvangen, waardoor ze meer stroom kunnen genereren en meer geld kunnen besparen.

Uw dak kan ook obstakels bevatten, zoals een dakraam of schoorsteen, waardoor het moeilijk wordt om daar panelen te plaatsen. De grond biedt doorgaans meer ruimte om meer panelen te plaatsen dan het dak.

Aan de andere kant kunnen panelen op de grond de algehele esthetiek van uw huis meer verstoren dan op het dak. De installatie van grondpanelen kost ook aanzienlijk meer tijd en moeite en is over het algemeen duurder dan dakpanelen. Als uw grondgemonteerde systeem echter ook meer energie kan produceren, kunnen deze extra kosten in de loop van de tijd worden gecompenseerd.

Hoe weet ik of op de grond gemonteerde zonnepanelen geschikt zijn voor mijn huis?

Je kunt zonnepanelen op de grond van elk huis plaatsen en ze zullen stroom opwekken. Er zijn echter nog andere factoren waarmee u rekening moet houden: als uw tuin aan de kleine kant is, is er misschien niet genoeg ruimte om zoveel panelen te installeren als u nodig heeft. Bovendien, als u niet over de extra ruimte beschikt, laat het installeren van zonnepanelen op de grond weinig tot geen ruimte over voor uw gazon, bloembedden of ander landschap. Als dat belangrijk voor je is, zijn dakpanelen misschien een betere optie.

 

Heeft mijn energieverbruik invloed op welk zonnepaneelsysteem het beste bij mij past?

Als uw huis veel energie verbruikt, zijn op de grond gemonteerde panelen misschien beter voor u. Zeker als u veel open ruimte op uw terrein heeft, is er aanzienlijk meer ruimte om panelen te plaatsen dan uw dak heeft, waardoor u een groter systeem kunt plaatsen, meer vermogen kunt opwekken en beter aan uw wensen kunt voldoen.

Hoeveel zonnepanelen op de grond heeft een gemiddelde woning nodig?

Er zijn verschillende factoren die dit helpen bepalen. Kijk eerst naar uw maandelijkse energierekening en zoek uit hoeveel energie uw huishouden verbruikt. Kijk dan naar het wattage van de zonnepanelen die je gaat installeren. Hoe hoger het wattage, hoe minder panelen u nodig heeft. Bepaal tot slot hoeveel uur direct zonlicht uw panelen per dag krijgen. Dit varieert afhankelijk van waar je woont, waarbij woestijnplekken als Californië en de Sahara er steeds meer worden.

Als je al deze cijfers hebt, reken je gewoon uit. Dus als je panelen van 300 watt hebt, die 5 uur direct zonlicht per dag ontvangen, produceren ze in die tijd 1,5 kilowattuur elektriciteit (1500 watt). Volgens de Amerikaanse Energy Information Administration verbruikt het gemiddelde huishouden bijna 900 kilowattuur elektriciteit per maand, of ongeveer 30 per dag. Als elk zonnepaneel 1,5 kilowattuur elektriciteit produceert, heb je 20 zonnepanelen nodig om je volledige energierekening te compenseren.

Waar worden op de grond gemonteerde zonnepanelen geïnstalleerd?

Grondzonnepanelen kunnen overal op uw terrein worden geïnstalleerd.

U kunt een standaard grondmontage gebruiken, waarmee de panelen op één plaats worden bevestigd, of een paalmontage, waardoor ze hoger van de grond komen. Een voordeel van een paalbevestiging is dat deze een volgsysteem kan bevatten, waardoor de panelen de zon gedurende de dag kunnen volgen, waardoor er meer tijd in direct zonlicht is en dus meer energie wordt geproduceerd.

Conclusie

Op de grond gemonteerde zonnepanelen kunnen een aantal voordelen bieden ten opzichte van standaard dakpanelen. De extra energie die ze kunnen produceren, kan ze de prijs meer dan waard maken. Doe zelf wat onderzoek en praat met uw plaatselijke leverancier van zonne-energie om erachter te komen hoe op de grond gemonteerde zonnepanelen u het beste kunnen helpen om in de energiebehoeften van uw huis te voorzien.