Werken zonnepanelen ‘s nachts?


Er is genoeg zon om rond te gaan en nu is het tijd om zijn kracht te benutten. Zonne-energie is net zo betrouwbaar als de zon. Toch is het eerlijk om te vragen:

Produceren zonnepanelen 's nachts energie?

Technisch gezien niet. Zonnepanelen produceren 's nachts geen energie. De fotovoltaïsche cellen in zonnepanelen moeten zonlicht hebben om elektriciteit op te wekken. Maar dat is niet waar het om gaat. Zonnepanelen bieden twee indirecte nachtelijke energieoplossingen.

Zonnepanelen werken de hele dag hard om elektriciteit uit de zon te produceren. Ze ondersteunen ook 's nachts duurzame zonne-energieoplossingen. U kunt blijven profiteren van hun energieproductie na zonsondergang door middel van netto meting en opslag van zonnebatterijen. Dus, als je het vraagt, hoe werken zonnepanelen 's nachts? Dit zijn de twee indirecte manieren waarop ze kunnen.

Zonne-energie verandert de manier waarop we ons leven van energie voorzien. Door een elektrische aansluiting op het elektriciteitsnet met nettometing en opslag van zonnebatterijen kan uw zonne-energiesysteem elektriciteit leveren wanneer uw zonnepanelen rusten - zodat u de klok rond kunt schommelen.

 

Nettometing houdt u verbonden

Door uw zonnepaneelinstallatie aan te sluiten op het elektriciteitsnet, is nettometing mogelijk. Waar het wordt aangeboden, werkt nettometing als een spaarrekening. Wanneer uw zonnepanelen overtollige elektriciteit produceren, wordt deze op het net gestort.

In ruil daarvoor geeft het elektriciteitsbedrijf u een terugbetaling of crediteert het uw factuur. 'S Nachts kunt u de energiekredieten terugtrekken die u overdag op het elektriciteitsnet hebt gespaard.

Met nettometing wordt hij ingeschakeld wanneer uw panelen 's nachts geen energie produceren. Deze bidirectionele verbinding zorgt ervoor dat elektriciteit zowel in als uit uw huis kan stromen. Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Netaansluiting zorgt voor elektriciteit naar uw huis, ongeacht de variatie in de productie van zonnepanelen. Op deze manier dient het net als een gemeenschappelijke vorm van zonne-energieopslag.

Nettometing is een efficiënt proces. Idealiter dekken uw netto meetkredieten uw kosten om energie uit het net te halen. Het wordt echter niet overal aangeboden en de toekomst is onzeker. Sommige elektriciteitsbedrijven stoppen met meten. Of de voordelen nemen af.

Nu zonne-energie steeds populairder wordt, willen elektriciteitsbedrijven hun positie op de energiemarkt behouden. In sommige gevallen van nettometing moet u misschien zelfs meer betalen om elektriciteit op te nemen dan oorspronkelijk was gecrediteerd.