Top 8 redenen om zonnepanelen te kopen


Er zijn veel redenen waarom huiseigenaren op zonne-energie overgaan, maar het verbeteren van het milieu en het verlagen van energiekosten zijn de meest voorkomende. Veel mensen zijn zich ervan bewust dat zonne-energie een geweldige verbetering van de efficiëntie van een huis is en willen graag hun ecologische voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd de waarde van onroerend goed verbeteren.

Of uw motivaties om op zonne-energie te gaan nu economisch, ecologisch of persoonlijk zijn, deze omvangrijke lijst met voordelen op het gebied van zonne-energie heeft voor elk wat wils. Hier zijn de tien belangrijkste redenen waarom zonne-energie goed is voor uw huis.

Verminder of schaf uw elektriciteitsrekening drastisch af

Of u nu een huiseigenaar, een bedrijf of een non-profitorganisatie bent, elektriciteitskosten kunnen een groot deel van uw maandelijkse uitgaven uitmaken. Met een zonnepaneelsysteem genereert u gratis stroom gedurende de gehele levenscyclus van meer dan 25 jaar. Zelfs als u niet 100 procent van de energie die u verbruikt, produceert, verlaagt zonne-energie uw energierekening en bespaart u nog steeds veel geld.

Verdien een hoog rendement op uw investering

Zonnepanelen zijn geen kostenpost - ze zijn een van de beste manieren om te investeren, met een rendement dat vergelijkbaar is met dat van meer traditionele investeringen zoals aandelen en obligaties. Dankzij aanzienlijke besparingen op de elektriciteitsrekening betaalt de gemiddelde huiseigenaar zijn zonnepaneelsysteem in zeven tot acht jaar terug en ziet hij een ROI (return on investment) van 20 procent of meer.

Beschermen tegen stijgende energiekosten

Een van de duidelijkste voordelen van zonnepanelen is de mogelijkheid om de gebruiksprijzen af te dekken. In de afgelopen tien jaar zijn de elektriciteitsprijzen voor woningen met gemiddeld drie procent per jaar gestegen. Door nu in een zonne-energiesysteem te investeren, kunt u uw elektriciteitstarief fixeren en beschermen tegen onvoorspelbare stijgingen van de elektriciteitskosten. Als u een bedrijf of huiseigenaar bent met een fluctuerende cashflow, helpt zonne-energie u ook om uw uitgaven beter te voorspellen en te beheren.

Verhoog uw eigendomswaarde

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat huizen die zijn uitgerust met zonne-energiesystemen hogere eigendomswaarden hebben en sneller verkopen dan niet-zonnewoningen. Taxateurs houden steeds meer rekening met zonne-energie-installaties omdat ze woningen waarderen op het moment van verkoop, en naarmate huizenkopers meer kennis krijgen over zonne-energie, zal de vraag naar eigendommen die zijn uitgerust met zonnepaneelsystemen blijven groeien.

Bescherm het milieu

Zonne-energie is een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 38 procent van alle koolstofemissies, en zonne-energie kan dat aantal aanzienlijk verminderen. Een typisch residentieel zonnepaneelsysteem zal elk jaar drie tot vier ton CO2-uitstoot elimineren - het equivalent van het planten van meer dan 100 bomen per jaar.

Laat zien dat u zich inzet voor duurzaamheid

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn belangrijke componenten van de cultuur en waarden van een organisatie. Ze produceren ook ‘’bottom-line’’ resultaten. In toenemende mate erkennen en belonen consumenten en gemeenschappen bedrijven die ervoor kiezen verantwoord te opereren. Bedrijven ontdekken dat "groene" referenties een krachtige motor zijn voor aankoopbeslissingen van consumenten, het creëren van goodwill en het verbeteren van bedrijfsresultaten.

Verhoog het moreel van de werknemers

Net als consumenten hebben werknemers een aantoonbare waardering voor de inzet van hun werkgevers voor operationele verantwoordelijkheid. Medewerkers delen in het succes en de bijdragen van hun organisaties. Bedrijven die geven om hun gemeenschap en omgeving, hebben doorgaans een lager verloop, meer betrokken medewerkers en een hoger moreelniveau.

Blijf competitief

Bedrijven zien al snel de sociale en economische voordelen van het toepassen van zonne-energie. Omdat ‘’early adopters’’ de concurrentie voor zijn, onderzoeken veel bedrijven zonne-energie als een manier om bij te blijven.