Saldering zonnepanelen stopt


Wanneer u een zonnepanelensysteem heeft of van plan bent er één aan te schaffen zal u deze term van zijn tegengekomen: salderen. Wat betekent saldering ook alweer? Wanneer u meer energie opwekt dan u verbruikt levert u deze energie terug aan het energienet. 's Avonds krijgt u deze energie weer terug geleverd. Wanneer u aan het eind van het jaar meer energie overhoud dan u heeft verbruikt dan krijgt u een vergoeding. Dit betekent dan de terugverdientijd van uw systeem lager is doordat het systeem u meer kan opleveren.

Helaas heeft de overheid besloten om hiermee te stoppen!

Saldering zonnepanelen gaat stoppen

De overheid heeft helaas besloten dat de saldering van zonnepanelen zal stoppen. Vanaf 1 Januari 2023 zal de regeling langzaam worden afgebouwd. En in 2031 zal de saldering helemaal verdwijnen. Betekent dit dat zonnepanelen niet meer financieel aantrekkelijk worden?

Nee hoor! Zonnepanelen systemen worden steeds goedkoper. Dit komt door ontwikkelingen in technologie. Individuele panelen leveren meer op, waardoor u minder zonnepanelen nodig heeft. Ook is er een groeiende concurrentie op de markt, hierdoor worden installaties scherper geprijsd! Ondanks dat de saldering regeling zal worden afgebouwd blijft te gemiddelde terugverdientijd van een installatie dalen. De huidige terugverdientijd is 7 jaar.  Naar schatting zal de terugverdientijd 6 jaar zijn vanaf 2023 en nog maar 5 jaar vanaf 2028! 

Wist u dat de Twentse Energie Groep NU AL een gemiddelde terugverdientijd heeft van 5 jaar!? Wilt u hier meer over weten, neem gerust contact met ons op!